Márki-Zay Péter rágalmazott, bíróság elé kell állnia

Vágólapra másolva!
A hódmezővásárhelyi polgármester egy tévéinterjúban többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte Szabó Bálint jogászt, így rágalmazás miatt bíróság elé kell állnia.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Törvényszék büntetőügyben bíróság elé idézi rágalmazás miatt Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét – írta a Vásárhely24 alapján a 888.hu.

Márki-Zay Péter a városi televíziónak adott interjúban többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte Szabó Bálint jogászt, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjét, aki szegedi és makói ügyek mellett a vásárhelyi K'Art-ügy károsultjainak is a jogi képviselője.

A jogász a Vásárhely24-nek azt mondta:

A 888 azt írta, a polgármester az interjúban nem véleményt mondott, hanem tényt közölt, és Szabó Bálint is közszereplőnek számít a közéleti szerepvállalása, sajtószereplései, valamint jogi képviselői munkája miatt, a polgármesternek bíróság előtt kell bizonyítania azt, hogy Szabó Bálint többszörösen elítélt bűnöző.

Az ügyben a hódmezővásárhelyi bíróság bírái elfogultságot jelentettek be, így a Szegedi Törvényszék a Makói Járásbíróságot jelölte ki a tárgyalás lefolytatására.