Eddig tart még ki a hőség

Vágólapra másolva!
Még napokig kitart a hőség – hívta fel a figyelmet honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán. Enyhülés majd csak a hétvégén jöhet.
Vágólapra másolva!

Azt írták: a Kárpát-medence továbbra is egy anticiklon peremén helyezkedik el. Az Északi-Kárpátokat gyenge, feloszló hidegfront érinti, de Magyarország felett már nem lesz érdemi hatása, így

fronthatásra nem kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós hőség miatt szerdára Budapestre, Pest, Bács-Kiskun és Csongrád megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést. Baranya, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnap jöhet az enyhülés

Az előrejelzés szerint a sok napsütés mellett a délutáni, esti órákban az északi megyék kivételével néhol helyi zápor, zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20 fok között valószínű, de vízpartokon és Budapesten kissé enyhébb is lehet a reggel. Napközben 31-36 fokig melegszik a levegő.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken már gyakrabban növekszik meg a felhőzet, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. 33 fok körüli meleg várható.

Szombaton is erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. Több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar. Északnyugaton ekkor már csak 22, délkeleten azonban még 32 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap borús, szeles időre van kilátás. Többfelé eshet az eső, és

drasztikusan visszaeshet a hőmérséklet.

Délután már több helyen 20 fok alatt marad a maximum!