Életben lehetnek az eltűnt villanyszerelők

2018.08.29. 19:25

Hihetetlen vallomást készül tenni az M. Zoltán meggyilkolásával gyanúsított vállalkozó, É. Imre, akinek valószínűleg köze van egy másik villanyszerelő, O. Vilmos eltűnéséhez is – írja a Bors.

É. Imre ügyvédje, dr. Bagó Ottó szerint a védence biztos abban, hogy az eltűnt két villanyszerelő életben van.

Védencemnek nyomós oka volt rá, hogy eddig nem beszélt erről, de a következő gyanúsítotti kihallgatáson majd beszámol róla, hogy a két eltűnt személy hol lehet és miért tűnhetett el – mondta a Borsnak az ügyvéd.

„Arról is beszámol majd, hogy

O. Vilmos tavaly megváltoztatott külsővel tűnt fel Magyarországon. Következésképpen ő is él.

A védencem előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról szóló végzésben szerepelt, hogy a bíróság szerint védencem megbukott a hazugságvizsgálaton, és a poligráfos vizsgálat azt az eredményt hozta, hogy a védencem megölte Mácsik Zoltánt, legerősebben égetésre és vízbe rejtésre reagált. A bíróság szerint lőpornyomjeleket is találtak védencem kezén, ő ugyanakkor azt állítja, fogalma sincs, honnan származhatnak ezek. A hazugságvizsgálat eredménye nem változtat a védelem álláspontján, mivel védencem következetesen tagadja a bűncselekmény elkövetését, és továbbra is eltűntként tekintünk Mácsik Zoltánra és Orlik Vilmosra. Szeretném hozzátenni: osztozunk a hozzátartozói fájdalmában, és soha nem beszéltünk tiszteletlenül az üggyel kapcsolatban" – közölte dr. Bagó Ottó.

A Bors megkeresésére a rendőrség elmondta, hogy egy ügyként kezelik M. Zoltán és O. Vilmos eltűnését.

Ahogy korábban megírtuk, M. Zoltán március végén találkozott a korábbi főnökével, É. Imrével, aki nagyjából 3 millió forinttal tartozott neki. Egy Győrhöz közeli benzinkúton látták őket utoljára, onnan mindketten a saját autójukkal távoztak.

Egy másik villanyszerelő, O. Vilmost 3 éve tűnt el, aki szintén Győrben találkozott É. Imrével, azóta nem látták. A vállalkozó O. Vilmosnak is több millió forinttal tartozott.

A rendőrség nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal gyanúsítja a férfit, jelenleg előzetes letartóztatásban van.