A fővárosban is pusztított a vihar, a tűzoltókat több mint 60 helyre riasztották az éjjel

Vihar, szél
Budapest, 2017. október 29. Kidőlt fát távolítanak el tűzoltók a XX. kerületi Kölcsey utcában 2017. október 29-én. Több járásra másod- és harmadfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat délelőtt a várható viharos erősségű széllökések miatt. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Budapesten is gondot okozott a szombat este kezdődő vihar. Éjfél után pár perccel már közel hatvan címre várták a tűzoltókat - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Vágólapra másolva!

Egy cseppnyi Velence a vihar után. :) #budapest #eső #vihar #villamos #rain #tram #storm

Robi Fo (@robi.bp) által megosztott bejegyzés,

A XI. kerületi Dió utcában egy lakóház alsó szintjét öntötte el a lezúduló eső.

A Daróczi úton nehezen elfolyó víz nehezíti a közlekedést, míg a Budaörsi úton egy elmozdult csatornafedél okoz gondot.

Az V. kerületben több üzlethelyiség alagsorát öntötte el az eső. A Szarka utcában és Váci utcában is vízeltávolításhoz kértek tűzoltói segítséget.

Az I. kerületi Vám utcában egy közigazgatási épület álmennyezetének egy része leszakadt a beázás következtében. Az Attila úton pedig egy veszélyesen megdőlt fa kivágásán dolgoznak a főváros tűzoltói.

A VIII. kerületből is több bejelentés érkezett. A Corvin közben egy társasház folyosóján

ötven centiméter magasan állt a víz,

míg a Kisfaludy utcában egy pincét öntött el a nagy mennyiségű eső.

A II. kerületben a kidőlt fák is gondot okoznak. A Szilágyi Erzsébet fasoron például felsővezetékre dőlt egy nagyobb faág, amely akadályozza a villamosforgalmat. A főváros számos kerületéből érkeznek jelzések, a tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.