Kövér: Az embereknek elegük van az unió elitjének őket eláruló politikájából

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés elnöke a Hír Televízió Péntek 9 című műsorában azt mondta, az eddigi választások eredménye azt mutatja, hogy a polgároknak egyre nyilvánvalóbban elegük van az Európai Unió elitjének őket eláruló politikájából.
Vágólapra másolva!

Kövér László a Sargentini-jelentésről és a közelgő szavazásról azt mondta, ma ezer sebből vérzik az unió. Mint mondta, az ezredfordulón megfogalmaztak egy 20 éves perspektívát, amelynek célja, hogy a térség és az unió lépést tartson a feltörekvő Ázsiával és az Egyesült Államokkal.

- vélekedett az Országgyűlés elnöke, aki szerint az uniónak a célokból szépen lassan sok mindent fel kellett adnia.

Az eurót "megrogyasztotta" a nemzetközi pénzügyi válság, a közös biztonságpolitikából annyi maradt, hogy azt sem tudják megoldani, hogy a közvetlenül határ mellett elhelyezkedő Ukrajnában a válság enyhítésében, megelőzésében komolyan vegyék őket – mondta Kövér László.

Szerinte minden olyan cél, amely arról szólt, hogyan lehet az uniót erősíteni, távolabb került, mint 2000-ben a 2020-as dátum.

- fogalmazott.

Azt is mondta, Magyarország nem önmagáért került a nemkívánatos érdeklődés homlokterébe, hanem mert az unió jövőjét érintő alapvető kérdések Magyarországon fognak eldőlni.

Az Országgyűlés elnöke a keddi szavazást a több részben legyártott filmekhez hasonlította, és azt mondta, az első és a második vita még izgalmas volt, úgy tűnt, mintha lenne tétje, de ez a negyedik már akkor unalmat kelt, amikor "még a promóció megy a televíziókban".

Kövér László szerint senki nem gondolja komolyan, hogy a hetes cikk szerinti eljárás eljutna Magyarország szavazati jogának felfüggesztéséhez.

„Ugyanakkor ez az európai elit inkompetenciáját, teljes gondolattalanságát és a helyzet meg nem értéséről kiállított bizonyítványát hozza. Elképedve nézzük a képernyőn keresztül, hogy ennyire hülyék nem lehetnek, akik ott vannak, hogy szemben a kitűzött célokkal, gyakorlatilag az Európai Unió sírját ássák. Annak a közösségnek, amelyik az identitás legfőbb kérdéseiben háborúban áll, nincs jövője" - fogalmazott Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke a témában a Fidesz által kezdeményezett határozati javaslatról azt mondta, némely ellenzéki párt már pedzegeti, hogy rossz pályán volt, ami a magyar választók meggyőzését illeti, és lehet, mégis a nemzet érdekében kellene állást foglalni.

- mondta Kövér László.

Emmanuel Macron francia elnök Magyarország elleni kezdeményezését úgy értékelte, hogy semmiképpen nem kell félvállról venni vagy lesöpörni ezt a "provokációt", de kétségbe esni sem kell, alapvetően a választók döntenek majd, Franciaországban is.

- jelentette ki.

Kövér László azt mondta: ami zajlik, az részben identitásküzdelem, de valójában demokráciaküzdelem, az unió intézményei - "tisztelet a kivételnek" - próbálják felszámolni az európai demokráciát.

Arról, hogy a szocialisták azt tervezik, tartózkodnak majd a szavazáson, azt mondta, az elmúlt tízéves történetük is tele van ilyen félig végrehajtott fordulatokkal. Mint mondta, kifejezetten szurkol a szocialistáknak, hogy amit egyszer fordulatként elhatároztak, azt hajtsák is végre:

Az Országgyűlés elnöke szerint a magyar őstörténet "megért volna egy tisztességes vitát" az elmúlt harminc évben. Azt mondta, az egész finnugor elmélet - amelyet nem akar vitatni - "a genezisétől gyanús", szerinte már akkor is ideológiai eszköznek tűnt, amikor a 19. században elfogadták.

Kövér László nem hiszi, hogy alapvetően felfordult volna az életünk és alapvetően más vágányt járt volna a történelmünk az elmúlt 50-100 évben, ha kiderült volna vagy kiderülne, hogy "mégiscsak türk eredetű nép vagyunk, és a nyelvünk sem finnugor".

A Hír Televízióban a közelmúltban lezajlott változásokról azt mondta: az, hogy politikai ütésváltás alakul ki egy televízió körül, nem hír.

A Hír Tv létrehozása, működése, működtetése a jobboldali, keresztény, nemzeti érzelmű, konzervatív közösség óriási teljesítménye volt hosszú időn át, amíg ilyen szellemben működött. Aztán volt egy korszak, amit nem szabad elfelejteni, és le kell vonni a tanulságot, most pedig van egy újabb korszak, amely remélhetően feledtetni tudja az intermezzót - mondta a parlament elnöke.