Orbán Viktor: Migránspárti erők hazug vádakkal támadják az országot

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor beszédet mondott Strasbourgban, ahol a Sargentini-jelentésről szóló vitán szólalt fel. A magyar miniszterelnök szerint Brüsszel kettős mércét alkalmaz, és a bizottság egy népet, Magyarországot fogja elítélni, ha megszavazzák a jelentést. A kormányfő azt is mondta, egy népet akarnak kirekeszteni, pedig Magyarország megharcolt a szabadságáért és a demokráciáért. Orbán Viktor visszautasítja, hogy migránspárti erők hazug vádakkal támadják az országot.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a Sargentini-jelentés vitáján szólalt fel szerda délután az Európai Parlamentben. A magyar miniszterelnök nyolcperces beszédét úgy kezdte, hogy tudja, hogy az EP megszavazza a jelentést, de ennek ellenére eljött.

- mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta, hogy azt a Magyarországot fogják elítélni, aki vérével védte Európát, és fellázadt a Szovjetunió ellen, és megnyitotta a határait a keletnémet sorstársai előtt.

Magyarország megharcolt a szabadságáért és a demokráciáért.

Az Önök előtt fekvő jelentés sérti az országot.

Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, nem leszünk bevándorlóország - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor azt is mondta,

hogy a jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában.

Önök azt hiszik, hogy jobban tudják, mi kell a magyar népnek.

Orbán Viktor elmondta, hogy ki akarják Magyarországot rekeszteni az európai döntéshozatalból.

A különbségek nem adhatnak okot arra, hogy kirekesszenek minket a közös Európából.

Mi vagyunk az Európai Parlament legsikeresebb pártja.

Ezt a jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában. 37 helyen vannak tárgyi tévedések a jelentésben.

- hangoztatta Orbán Viktor.

Orbán Viktor az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Megvédjük határainkat

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy több törvény ügyében kötött megállapodást a bizottsággal, de ez a jelentés felrúgja a korábbi megállapodásokat, mindez pedig csapást mér a konstruktív párbeszédre.

- mondta Orbán.

Visszautasítom, hogy a migránspárti erők hazug vádakkal támadják az országot.

Bármi is lesz a döntés nem enegedünk a zsarolásnak, készen állunk a jövő májusi választásokra, ahol az emberek visszahizhatják a demokráciát az európai politikába - mondta a magyar miniszterelnök.

Korábban Orbán Viktor arról beszélt közösségi oldalára feltöltött videójában, hogy azért megy az Európai Parlamentbe, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket.

A vitáról szóló percről-percre közvetítésünket itt követheti nyomon.