Milliárdos épületkorszerűsítés kezdődik a Kaposvári Egyetemen

Vágólapra másolva!
Korszerűsíti több épületét és oktatáshoz szükséges eszközöket vásárol mintegy 1,2 milliárd forintból a Kaposvári Egyetem (KE).
Vágólapra másolva!

Borbás Zoltán, az egyetem kancellárja elmondta: a 2020 tavaszáig tartó, teljes egészében európai uniós és hazai pályázati támogatásból megvalósuló fejlesztés keretében megújul az egyetem fő- és agrárműszaki épülete, s berendeznek egy úgynevezett kompetenciafejlesztő labort.

A főépület modernizálása, benne többfunkciós előadótermek kialakítása, lehetőséget ad arra, hogy az intézmény a nagyobb létszámú oktatási, szakmai programok, országos és nemzetközi konferenciák megtartása mellett kis létszámú gyakorlati oktatást is hatékonyan folytathasson. A labor létrehozása pedig üzleti folyamatok modellezésére szolgál, támogatva a hallgatók későbbi vállalkozóvá válását.

Az elnyert pénzből oktatási eszközöket is beszereznek, fejlesztik a központi informatikai infrastruktúrát, bővítik a vezeték nélküli internethálózatot.

A Kaposvári Egyetemen 2700-an tanulnak, az intézmény agrár- és környezettudományi, gazdaságtudományi, pedagógiai és művészeti területen képez diákokat.