Brutális terrorban tartotta feleségét egy volt rendőr

Vágólapra másolva!
Egy győri férfi miután nyugdíjba ment 2005-ben alkoholista lett, verni kezdte a feleségét és a fiát, az asszonyt többször azzal is megfenyegette, hogy megöli.
Vágólapra másolva!

A 64 éves férfi naponta ivott, és ilyenkor rendszerint a nejére is rátámadt, gyakran a fiuk szeme láttára. Az asszony nem telefonálhatott a férfi engedélye nélkül, és nem mehetett sehova.

Ha ellenkezni mert, a férje megtépte a haját, kicsavarta a kezeit, cipőkanállal és ököllel megütötte, rúgdosta és azzal is megfenyegette, hogy megöli.

Az asszony nem merte feljelenteni a férjét, mert egy korábbi feljelentés után úgy megverte, hogy hetekig fájdalmai voltak.

Annyira félt tőle, hogy csak akkor mert hazamenni, amikor a férfi elaludt. Addig az utcákon sétált és a rendelőkben aludt.

2016-ban elválltak, de a férfi ezek után is többször is gyilkossággal fenyegette a nőt. Azt mondta neki:

A fiát sem kímélte, őt testileg és lelkileg is bántalmazta. Azt mondta a gyerekének, hogy ne tanuljon, mert úgysem képes rá. Máskor addig ütötte a fiút egy bottal, amíg a zsebében lévő telefonja össze nem tört, később ököllel is fejen ütötte. A gyereknek megsérült a szeme.

Másnap, amikor a fiú az orvosi rendelőben várakozott, a férfi felhívta, és azt mondta neki, hogy ha elmondja az igazságot, az anyjára fogja majd a bántalmazást.

Az ügyészség a férfit kiskorú veszélyeztetésével, kapcsolati erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolja. Ha bűnösnek találják, akár 7 évre is börtönbe kerülhet.