Folyamatosan zaklatta exfeleségét egy volt rendőr

Vágólapra másolva!
A korábbi ügyészi intézkedés sem volt elegendő ahhoz, hogy visszatartson egy Heves megyében élő férfit volt felesége módszeres és kitartó zaklatásától, ezért a Füzesabonyi Járási Ügyészség kétszer is vádat emelt a zaklatóval szemben.
Vágólapra másolva!

A pár 10 éven át élt házasságban egy Heves megyei községben. Három évvel ezelőtt váltak el, a férfi elköltözött közös lakásukból. 2017 októberétől kezdődtek a zaklató hívások, amikor mobiltelefonon kéretlenül, rendszeresen kereste volt feleségét.

Januárig összesen 350-szer hívta fel. SMS-eket is küldött neki,

annak ellenére, hogy az asszony ez ellen többször tiltakozott.

„A Füzesabonyi Járási Ügyészség a cselekményével a minősített zaklatás vétségét megvalósító férfival szemben ezért 2018 márciusában 1 év 6 hónap időtartamban elhalasztotta a vádemelést, egyben elrendelte a pártfogó felügyeletét. Az ügyészség – az elkövetés akkor ismert körülményei alapján – úgy ítélte meg, hogy

Az ügyészi határozat tartalmazta azt a figyelmeztetést, hogy ha a terhelt a vádemelés elhalasztásának időtartama alatt ismét szándékos bűncselekményt követ el, akkor vele szemben ezek miatt a zaklatások miatt is vádemelésre kerül sor” – olvasható az Ügyészség.hu oldalon.

Mivel a férfi nem tudta feldolgozni a szakítást, tovább zaklatta telefonon volt feleségét.

Január és június között még 200-szor felhívta,

ezért a Füzesabonyi Járási Ügyészség ezért a „volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás” miatt június 27-én vádiratot nyújtott be a férfival szemben.

Az ügyészség a korábbi eljárás folytatását is elrendelte, és a napokban vádat emelt a zaklatás miatt. A Füzesabonyi Járási Ügyészség egyesítette a két ügyet, így a férfinak várhatóan egy eljárásban kell majd felelnie volt felesége zaklatása miatt.