Letartóztatták a Vas megyei lövöldözőt - Háromszor belelőtt áldozatába

2018.09.13. 16:33

A férfit a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy egy Vas megyei erdőben többször rálőtt ismerősére, akinek életveszélyes sérüléseket okozott.

A gyanú szerint a férfi az interneten keresztül vett egy hangtompítós kispuskát és hozzá kilenc lőszert, majd később egy hozzá való távcsövet is beszerzett.

A férfi szeptember 9-én álnéven hívta fel az áldozatot, azzal, hogy agancsot tudna eladni neki. Megbeszélték, hogy másnap hol találkoznak, de amikor a gyanúsított a helyre ért, látta, hogy ott már parkol egy másik autó, ezért újra felhívta a vállalkozót, hogy megbeszéljenek egy másik helyszínt. Kezében a fegyverrel egy bokor mögé rejtőzött, és amikor a férfi kiszállt az autójából, azonnal rálőtt - ismertette Székely Tamás megyei főügyészhelyettes.

Már az első lövés is eltalálta a férfit, azonban a gyanúsított még kétszer a menekülő férfira lőtt, később pedig négy lövést adott le az autóra is, amelyben a sértett felesége is ott ült, akit azonban szerencsére nem talált el.

Hozzátette: a gyanúsítottat már a bűncselekmény napján elfogta és őrizetbe vette  a rendőrség.

Székely Tamás közölte: a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónap időtartamra rendelte el a gyanúsított letartóztatását.