Újabb borzalmak derültek ki a kutyakínzó tacskószaporítókról

Kutya, tacskó, Barcs, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
92 tacskót találtak a barcsi rendőrök egy helyi lakóházban.
Vágólapra másolva!
Három nappal ezelőtt találtak rá a rendőrök arra a barcsi szaporító telepre, ahol több mint 100 illegálisan tartott tacskót találtak. A kutyák tartására nemcsak engedélyük nem volt, de borzalmas körülmények között is sínylődtek, összezsúfolva éltek a ház egyik szobájában. A szaporítóktól, két holland nőtől hazájukban már elkoboztak közel 200 kutyát, és tenyésztői engedélyüket is bevonták, ezután jöttek Magyarországra. Most itt is eljárás indult ellenük, a kutyákat pedig lefoglalták a rendőrök. Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány önkéntesei ott voltak, amikor a szaporítótelepet felszámolták. Egy Facebook-posztban írtak arról, mi is történt pontosan. 
Vágólapra másolva!

Az Állatmentő Szolgálat Alapítványt a barcsi állatmenhely értesítette arról, hogy két holland nő költözött a dél-somogyi településre rengeteg kutyával. Az állatokat borzalmas körülmények között tartották.
Az Alapítvány holland állatvédőkkel is felvette a kapcsolatot, akik jól ismerték a két nőt.

Kiderült, hogy 178 kutyát koboztak el tőlük korábban, és elvették a tenyésztői engedélyüket is.

Merthogy mindkettőnek saját bejegyzett kennelje volt, vagyis kutyákat tenyésztettek. Akkor nagy port kavart a holland médiában az eset, ugyanis a két nő tele volt beteg kutyával, hamis törzskönyvekkel, kitöltetlen útlevelekkel, és állatorvos helyett ők maguk végezték el a kutyák bechipezését.

40 ezer euró, átszámítva 13 millió forint büntetést szabtak ki rájuk

Arra kötelezték őket, hogy szeptemberig csökkentsék le a kutyák számát 20-ra. Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány úgy tudja, hogy ezután Belgiumban próbálkoztak a kutyatenyésztéssel, de nem sikerült nekik, utána jöttek Magyarországra.

Kutya, tacskó, Barcs, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Forrás: Police.hu

Az alapítvány önkénteseivel először a barcsi jegyző vette fel a kapcsolatot. Hétfő éjjel a csapat elindulhatott Budapestről Barcsra. A posztban így emlékeznek vissza a megpróbáltató napra az állatmentők:

- írták meg egy Facebook-posztban, majd hozzátették:

A legtöbb kutya borzalmas állapotban volt: alultápláltak, fejletlenek, hullik a szőrük, az izmaik el vannak sorvadva és hasmenésük van. Az egyik kutyának a dobhártyája is ki van szakadva.

A két holland nő először együttműködőnek tűnt, amivel meglepték az állatvédőket. Később viszont kiderült, hogy ez csak a látszat. Valójában meg akartak tartani öt kiskutyát az anyakutyával együtt. Éppen akkor kapták rajta az egyik nőt, amikor megpróbálta az öreg szukát bepakolni a két nő autójába. Ekkor vették észre, hogy a felnőtt kutya mellett nem az említett 5 kölyök van, hanem 8 újszülött kiskutya, akik extrém módon alultápláltak voltak.

Forrás: Police.hu

Először azt hitték, 92 kutyát találtak a telephelyen, de a nap végére még több kutya került elő.

- olvasható a Facebook-posztban.

Előkerültek a kitöltetlen útlevelek, és rengeteg genetikai vizsgálat is, amelyek valószínűleg nem valós adatokat tartalmaznak. Azt írják, a

telepről mind a 106 kutyát elhozták.

Az állatok a Noé Állatotthon Alapítványba, a Rex Kutyaotthon Alapítványba, a Szent Ferenc Állatotthonba, a Vahur Állatmenhelybe, a Siófoki Állatmenhelybe, az Eszkuláp Állatvédő Egyesülethez, a Futrinka Egyesülethez, az Állatvédők Vasi Egyesületéhez és az Állatmentő Sereghez kerültek.

- folytatódik a poszt. A kutyák egyelőre nem örökbe fogadhatóak, de talán hamarosan azok lesznek.

Aki szeretné támogatni a tacskók ellátását és orvosi kezelését, az a Facebook-posztban található számlaszámra tud utalni.