Rémisztő dologra ébredt egy nyugdíjas pár karácsonykor

Vágólapra másolva!
A Komáromi Járási Ügyészség fegyveres rablás miatt emelt vádat két férfival szemben, akik betörtek egy idős házaspárhoz. 
Vágólapra másolva!

A két férfi 2017. december 20-ról 21-re virradóan befeszítette egy ácsi családi ház teraszajtaját. Szerszámokat, háztartási eszközöket, ruhákat, és elektronikai cikkeket loptak el a házból összesen közel 300 ezer forintértékben - olvasható az Ügyészség.hu oldalon.

Öt nap múlva, karácsony első napján ismét betörtek egy házba: éjjel fél egykor benyomták egy ácsi családi ház ablakát, ahol egy 88 éves és 85 éves házaspár lakott. Az idős pár a hálószobában aludt.

Az asszony arra ébredt, hogy az egyik betörő maszkkal a fején, egy lámpát és egy 20 cm pengehosszúságú kést tartva követeli tőle a konyhában lévő széf kódját.

Eközben a másik maszkos férfi megpróbálta felfeszíteni a széfet, amelyben
pénzt és ékszereket tartottak a nyugdíjasok. Az idős nő megpróbált felkelni az ágyból, de az őt fenyegető férfi nem hagyta ezt.

Bal kezével a mellkasánál fogva visszanyomta az ágyra az asszonyt, aki viszont nem árulta el a kódot.

Ez a támadó is megpróbálta felfeszíteni a széfet, sikertelenül, miközben a másik betörő a férfit lökte vissza az ágyra, aki éppen fel akart kelni. Állon ütötte, majd a nőhöz fordult.

Megszorította a csuklóját és letépte a nyakából az aranyláncát.

A lánc és a rajta lévő medál 83 250 forintot ért.

A betörők elmenekültek a házból. A rendőrök nem sokkal később elfogták őket és január 1-én őrizetbe vették őket, a bíróság pedig két nap múlva elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Az ügyészek azt szeretnék, ha a két férfi előzetes letartóztatásban maradna, és azt is, hogy a bíróság a büntetlen előéletű férfit ítélje halmazati büntetésként fegyházbüntetésre, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltásra is.