Egy nyugdíjas férfi zaklatja a nőket Szegeden

Szexuális zaklatás a munkahelyen – Ismerd fel a zaklatót, és tégy ellene! iroda
Vágólapra másolva!
Egy fiatal nő egy Facebook-bejegyzésben próbálja figyelmeztetni a szegedi nőket arra, hogy vigyázzanak 71-es és a 72-es buszon utazó 70 év körüli férfival. A nyugdíjas ugyanis fogdossa a fiatal nőket, és ajánlatokat tesz nekik. Az egyiküket pedig megpróbálta megcsókolni. Ennek ellenére a rendőrök semmit sem tesznek, arra hivatkozva, hogy ez nem zaklatás.
Vágólapra másolva!

Egy korábbi cikkében a Délmagyar.hu már írt az idős férfiról. Akkor egy fiatal nő osztotta meg a barátnője tapasztalatait a közösségi oldalán.

– idézte fel az augusztusi eseményt a nő, aki azért mesélte el barátnője történetét, hogy másokat figyelmeztethessen. A nő nevét megváltoztatta.

„Az ártalmatlannak induló beszélgetés, a segítőkészség után a 65-70 év körüli férfi elkezdte fogdosni a húszéves lány combját.

Andrea ellökte a kezét, de a férfi visszatette és csúszott volna feljebb a keze.

Andrea erélyesen rászólt, hogy ne érjen hozzá, mire abbahagyta, de azt kezdte ajánlgatni, menjen hozzá is „dolgozni”, egy-két óra alatt megkereshetné a napi bérét. Nem szállt le ott a buszról a Fő fasor végén, ahol állítása szerint lakott. Követte a lányt, akit kinézett magának, pedig ő nem kért a segítségéből, és ezt egyértelműen közölte is.

Odáig jutott, hogy amikor leszállt a buszról, a férfi átkarolta és megpróbálta megcsókolni Andreát, aki azonnal ellökte magától, és kikérte magának, amit művel”

– folytatta a nő a történetet. Barátnőjének csak ekkor sikerült megszabadulnia a nyugdíjas támadótól.

A lapnál azóta jelentkezett még egy áldozat, akinek két tizenéves kislányát is fogdosta az idős férfi.

„Engem még 2007-ben talált meg, amikor még Újszegeden, a Fő fasoron, a Művészeti Stúdiót üzemeltettem.

Először kedves, udvarias jól öltözött és intelligens volt. Aztán jöttek a szexuális megjegyzések, felhívások...

Onnantól kezdve mindig zártam a stúdió ajtaját. Az egyik kiállításon, ahol részt vettem, megjelent baseballsapkában. A kiállítás végéig ott volt és bámult. Az ételszállítókkal tudtunk kimenni, így kikerültük, hogy kövessen minket.

Amikor elköltöztem, és elváltam, kinézte, hogy hol lakom, és bejött a lépcsőházba és csörgette a telefonomat, hogy honnan jön a hang.

Ezt láttuk az ajtó kukucskálóján keresztül” – mesélte a nő, aki elmondta, hogy a férfi megtudta, mikor megy reggelente dolgozni, és mindig a buszmegálló közelében várta.

A nő azt is elmesélte, hogy később a lányait is zaklatta a férfi.

– emlékezett vissza, majd hozzátette, hogy

amikor a gyerekei kisebbek voltak, a férfi többször figyelte őket biciklijéről.

Az előbbi áldozatok az eset után feljelentést tettek a rendőrségen, de a feljelentést elutasították, mert amit a férfi művel, az nem minősül zaklatásnak. Azt mondták a rendőrök, hogy szeméremsértés is csak akkor lehetne, ha nemi szervet érint. A feljelentő combjának simogatása, átölelése a rendőrség szerint nem számít bűncselekménynek.