Gyurcsány Ferenc akkorát égett, hogy nézni és hallgatni is rossz volt

Gyurcsány Ferenc, DK, Választás 2018
Vágólapra másolva!
A Soros-Sargentini elfogadása után nagy elánnal tüntetéssorozatot hirdetett, hogy aztán pár nap múlva lefújja az egészet. Magyarország egykori miniszterelnöke összehozott egy olyan gigantikus akciósorozatot, ami kedd délután indult, és csütörtök délelőttre össze is omlott. Nehéz ennél nagyobbat égnie egy politikusnak, Gyurcsány megcsinálta.
Vágólapra másolva!

Múlt hét szerdán fogadták el a Soros-Sargentini jelentést, ami kiváló lehetőséget teremtett a honi demokratának arra, hogy hazafias erényeiket ismét megcsillogtassák a nagyközönség előtt, és izomból rárepüljenek a témára. Alap, hogy az ilyen szituációkban nagy jártassággal bíró Gyurcsány Ferenc kapcsolt a leggyorsabban (mint kiderült, nem ő volt a legokosabb), és villámgyorsan, azonnal, mindenkit meg– és beelőzve egy gigantikus tüntetéssorozatot hirdetett be hívei körében múlt vasárnap a demokraták első attrakcióján. „A népnek nem csak joga, hanem kötelessége, hogy a sorsát a kezébe vegye, és megfutamítsa ezt a rendszert nem lehet addig megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszeríti az utca tömege Orbánt” – utalva arra, hogy itt bizony egy elementáris erejű megmozdulássorozatra lehet számítani. A lelkesedés nem maradt alább beszédében, Magyarország egykori miniszterelnöke fenyegetően kijelentette, kedden öt órától bizony egy tüntetéssorozat veszi kezdetét. Sőt, egyenes úgy fogalmazott a Demokratikus Koalíció elnöke, hogy

Amilyen magabiztosan sikerült az indítás, olyan balul folytatódtak a történések. Kedden Gyurcsány Ferenc hívó szavára

  • félelmetes létszámú tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, és ami ennél is durvább, brutálisabb,
  • hogy a helyszínen megjelent kétszáz, jellemzően idősebb polgár formabontó módon úgy döntött, hogy Orbán Viktor képét viselő hordók püfölgetésével igyekeznek leváltani a kormányt.

A hordópüfölgetés annyira bejött a tomboló demokratáknak, hogy szerdán is szerettek volna hordót püfölgetni, ezért a nemes cél érdekében ismét utcára vonultak. Sem kirobbanó sikernek, sem tömegdemonstrációnak nem lehetett nevezni ezt a dzsemborit, hiszen egy harmadosztályú squashmeccsen többen vannak, mint itt voltak. Az érintettek le is vonták a konzekvenciát a történtekből, hiszen a legelszántabb demokraták bánatára a következő üzenettel lehetett találkozni a rendezvény Facebook-oldalán csütörtökön:

Forrás: Facebook

De, hogy minden rosszban van valami vicc, azt Gyurcsány Ferenc mutatta be kiváló humorérzékkel közösségi oldalán.

– szögezte le a politikus csütörtökön, hogy a tüntetéssorozat érdeklődés hiányában elmarad, és VIDÉKRE lett átpattintva. A biztonság kedvéért először Szegeden próbálkoznak Gyurcsányék, biztos, ami biztos. Biztos?