Elfogták a ferihegyi haláldrog egyik megrendelőjét - fotó

A rendőrség körözi Horváth Józsefet
Vágólapra másolva!
Egy 24 éves férfit keres a rendőrség. Társát, egy 32 éves nőt ma fogtak el a rendőrök, mert egy veszélyes, kábítószert tartalmazó küldeményt rendelt Kínából. A szer egy fitneszterméknek feltüntetett dobozban volt, és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában találták.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közleményében írta meg az MTI-nek, hogy egy 32 éves nő 2018 első felében ismeretlen helyen postai küldeményként rendelt saját nevére Kínából 506,5 gramm fehér port. Mivel a küldeményről a NAV megállapította, hogy kábítószergyanús anyagot tartalmazhat, ezért feljelentést tettek, és átadták azt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak.

Az ügyben az RRI kábítószer birtoklása miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a küldemény fentanilszármazékot tartalmaz, amely kábítószernek számít.

A NAV csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában.

A fentanil nevű mérget egy Kínából érkező, fitneszterméknek feltüntetett dobozban találták.

Ez a szintetikus ópiát nemcsak a kábítószert fogyasztókra életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre is. A fentanilból kettő milligramm is halálos lehet, ami nagyjából egy gramm heroinnak felel meg.

A 32 éves nőt ma fogták el a rendőrök, 24 éves társára, Horváth Józsefre körözést adtak ki.

A rendőrség körözi Horváth Józsefet Forrás: Police.hu

Az RRI kéri, hogy aki a képen látható férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon az ugyelet@rri.police.hu e-mail-címre, hívja a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ügyeletét a 06-1-290-3121 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.