Megpróbált menekülni, akkor lőtték le a Pólus Centernél meggyilkolt férfit

Gyilok Pólus center mögött
Vágólapra másolva!
Hajnali találkozóra érkezhetett az a vállalkozó a XV. kerületi, Pólus Center mögött lévő Szilas-patakhoz, akinek holttestét két napja találta meg egy kutyasétáltató. A férfit megszurkálták, majd amikor megpróbált elfutni támadója elől, az hidegvérrel fejbe lőtte. A holttestet a patakparthoz vonszolta, majd a vízbe lökte. A környéken nincsenek kamerák, viszont sok hajléktalan lakik azon a területen, akik akár szemtanúi is lehettek a kegyetlen kivégzésnek. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo elsőként megírta, az áldozat egy vállalkozó volt. A Bors másnapra megtudta, hogy a 49 éves férfi ingatlanközvetítéssel foglalkozott. V. László egy Pest megyei településen lakott, vállalkozása telephelye egy zuglói iroda volt. A Bors járt a megadott címen, iroda helyett azonban csak egy elhanyagolt épületre talált. Az utcabeliek azt mondták, csak egy asszonyt láttak odajárni, férfira egyáltalán nem emlékeznek.

Forrás: Origo

A Szilas-patak mellett parkolt egy Mercedes, amelyről a rendőrök úgy gondolták, hogy a vállalkozóé lehetett, ezért a kocsiban is kerestek vérnyomokat. Úgy tudjuk, hogy találtak is benne.

A Bors a környéken élőket is megkérdezte, akik azt mondták, a tetthely közelében

„gyakran köttetnek furcsa üzletek”.

Arról is beszéltek, hogy a patak mentén nincsenek kamerák, és talán emiatt választotta a gyilkos ezt a környéket, ahol egyébként elég sok a hajléktalan. Az egyikük – aki alig pár tíz méterre, a patak másik oldalán lévő erdőben lakik – azt mondta a Borsnak, hogy úgy tudják, két kocsi állt meg a területen a gyilkosság hajnalában: egy fehér és egy kék.

– mondta a hajléktalan férfi.

Forrás: Origo

V. László és későbbi gyilkosa ezek szerint külön kocsival érkezhetett a parkolóba, majd átülhettek beszélgetni az áldozat kocsijába.

A gyilkos itt szurkálhatta össze Lászlót, aki ekkor még valószínűleg próbált elmenekülni: kipattant a kocsiból, néhány métert futott is, de a gyilkosa utolérte és hidegvérrel fejbe lőtte.

A testét végigvonszolta a füves területen, majd a patakba görgette áldozatát.

– tette hozzá a hajléktalan férfi.

A gyilkosa elmenekült a helyszínről, úgy tudni, a kerületben lakó férfit azóta sem találják. A rendőrség hajtóvadászatot indított ellene.