Dühödten cigányoztak Szegeden Gyurcsány vándorforradalmárai

Vágólapra másolva!
Miután Gyurcsány múlt szombaton bejelentett forradalma két nap után kudarcot vallott Budapesten, úgy döntöttek a tüntetők, hogy megpróbálják a vidéki nagyvárosokat bevenni. Így érkezett meg a jókedvű DK-vezér és „forradalmár csapata” Szegedre pénteken, hátha ott nagyobb sikerrel járnak a kormánybuktatással. A nagy ellenállásra azonban itt is kevesen voltak kíváncsiak, és a sikertelenség miatt felhergelődött DK-s tüntetők a szegedieket „cigányozták” le dühükben – számolt be erről a SzegedMa hírportál.
Vágólapra másolva!

Múlt szombaton a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett „Ellenállás” néven futó tüntetéssorozat és nagy kormánybuktatás két nap alatt befuccsolt Budapesten. Így a pártelnök és a DK-s keménymag új terepet kellett keressen a forradalom nyélbe ütésére, ha már a főváros „elesett”.

Úgy gondolták, hogy a Botka László által vezetett balos fellegvár, Szeged mégis jó választás lehet, hátha ott több foganatja lesz mondandójuknak.

Gyurcsány Sargentinit méltatja Szegeden Forrás: Szeged Ma

A Szegedma beszámolója szerint a bukott egykori miniszterelnök igen vidám hangulatban érkezett meg péntek délután Szegedre, ahol beszédet mondott a nem túl nagy csoportnak.


A lap megírta azt is, hogy egy kis baki azért csak becsúszott a „kiváló szervezés” ellenére, mivel kezdetben nem volt sem mikrofon, sem hangosítás, így többen hazamentek, és inkább otthonról támogatták tovább a DK elnöke által meghirdetett forradalmat.

Gyurcsány beszédében köszönetet mondott Judith Sargentininek, és méltatta a hazánkat elítélő, Soros-Sargentini tákolmányt is. Emellett természetesen ostorozta a kormányt, pokolba kívánta „a rendszert”, és továbbra is hangsúlyozta, hogy az utcai demonstrációkkal lehet kormányt váltani.


Minden igyekezet ellenére úgy tűnik, hogy Szegeden sem sikerült megbuktatni a kormányt. Emiatt többen méltatlankodtak, és a Szegedma beszámolója szerint több idősebb DK-s a szegedieket kezdte dühében cigányozni.


A legdurvább jelenet a tüntetés vége felé volt, amikor egy férfi halkan „féregnek” nevezte Gyurcsány Ferencet. Erre egy másik idősebb szimpatizáns „szarházi cigánynak” nevezte, miközben az arcába üvöltött. Íme: