Vizsgálat indult a meggyilkolt soroksári futónő telefonja miatt

soroksári futónő sajtótájákoztató
Vágólapra másolva!
Újabb vizsgálat indult a soroksári futónő ügyében, miután kiderült, hogy az öt éve meggyilkolt Kardosné Gyurik Krisztina telefonja 2013 októbere óta a sopronkőhidai börtönben volt letétben – írja a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el Töreki Sándor vezérőrnagy, az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese múlt csütörtökön, miután kiderült, hogy az öt éve meggyilkolt soroksári futónő, Kardosné Gyurik Krisztina telefonja 2013 októbere óta a sopronkőhidai börtönben volt letétben – írta a zoom.hu alapján a Magyar Idők. A gyilkosság gyanúsítottja, R. Szilveszter 30 nappal a gyilkosság elkövetése után került börtönbe, hogy letöltse a vagyon elleni bűncselekményért kiszabott büntetését.

Gyurik Krisztina feltételezett gyilkosának megtalálásáról szóló sajtótájékoztatón bemutatott felvétel Fotó: Polyák Attila - Origo

A börtönbe való befogadáskor az elítéltnek le kell adnia minden ruhát és személyes tárgyát, R. ekkor adta át a megerőszakolt és meggyilkolt asszonytól megszerzett telefont is.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a tényfeltáró vizsgálat arra keresi a választ,

történt-e mulasztás a rendőrségen belül, vagy pedig információs rendszerhibáról van szó,

és ezért nem futott össze az elrabolt telefonról szóló rendőrségi értesülés és a büntetés-végrehajtásnál leadott telefon adatait rögzítő dokumentum.

Szakértők szerint mivel R. Szilveszter vagyon elleni és nem erőszakos bűncselekmények miatt került börtönbe, addig nem is kerülhetett képbe a soroksári futónő elleni gyilkosság ügyében, amíg a nyomozók nem bővítették a lehetséges gyanúsítottak körét a Soroksárhoz köthető nem erőszakos bűnelkövetőkkel. Így találtak rá R. Szilveszterre a börtönben, akinek a DNS-mintája egyezik a helyszínen a holttestről rögzített genetikai maradványok adataival.