Bakondi: Az illegális migráció lesz a fő kérdés az EP-választáson

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, a jövő évi európai parlamenti választásoknak az illegális migráció lesz a fő kérdése.
Vágólapra másolva!

Bakondi György M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában azt mondta, Európa a bevándorláspárti és a bevándorlásellenesek két csoportjára osztható.

Azt is mondta, hogy a bevándorláspárti erők vezetésére Emmanuel Macron francia elnök be is jelentkezett, Magyarország pedig a másik oldalon áll.

A főtanácsadó szerint a választás közeledtével a liberális baloldali politika is felismerte, hogy a társadalmak nem akarják az eddigi európai politika folytatását, hanem változást akarnak, a biztonságra törekszenek. Ezért mostanában számos politikus a külső határok védelméről beszél, még olyanok is, akik korábban a nyitott határok és a tömeges beengedés hívei voltak.

– mondta Bakondi György.

Arról is beszélt, hogy a kvóta sem került le a napirendről. Ha a migránsok azt tapasztalják, hogy szétosztják őket Európa-szerte, az dupla vonzerőt jelent az elindulásra. A határok megnyitásával, a kvótákkal újabb tömegek fognak elindulni, ami tovább fogja súlyosbítani az európai belbiztonsági helyzetet.