A Jobbik élvezi Soros György katonáinak társaságát

Vágólapra másolva!
Bana Tibor jobbikos országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzéséből kiderült, hogy egy választás jogi rendezvényen az ellenzéki pártok  a legnagyobb egyetértésben szögezték le, semmi közük az áprilisi vereséghez, a választási rendszer tehet róla. A felhőtlen szórakoztatáshoz szükséges feltételeket az amerikai milliárdos hazai szervezete, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) biztosította. A Jobbik felült a vicchullámvasútra, és rajta is ragadt.
Vágólapra másolva!

Délelőtt a Jobbik képviseletében a TASZ választási konferenciáján vettem részt ellenzéki pártok delegáltjaival együtt. – büszkélkedett a napokban Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője közösségi oldalán, hogy a Soros Györgytől csak 2016-ban több mint 420 millió forintnyi támogatásban részesülő TASZ választási jogi konferenciáján szerepelhetett. Ahogy az a programból kiderült, a rendezvény első felében megtartott politikusi kerekasztal beszélgetésen az egykori radikális párt mellett a DK, a Jobbik, az LMP, az MLP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői is megjelentek. Hogy módfelett nagy egyetértés bontakozott ki közöttük, azt maga Bana igyekezett leszögezni. „Ennyire torz választási eredmény szakmai felmérések alapján még nem született Európában, aminek elsődleges oka a minden demokratikus országban ismeretlen győzteskompenzáció" – írta olyan stílusban a jobbikos politikus, mintha nem is tartottak volna választást öt hónapja, vagy legalábbis teljesen elfelejtette volna annak eredményét. Ez egyébként szimpla hazugság, úgy tűnik, a Jobbikban nem láttak még brit választást (abban a rendszerben a Fidesz a mandátumok 85 százalékát szerezte volna meg).

Emlékezetfrissítésnek álljon itt a pártlistákra leadott szavazatok számának összesítése:

  • Fidesz-KDNP: 49.27 % (2 824 551 szavazat),
  • Jobbik: 19.06 % (1 092 806 szavazat)
  • MSZP-Párbeszéd: 11.91 % (682 701 szavazat)
  • LMP: 7.06 % (404 429 szavazat)
  • DK: 5.38 % (308 161 szavazat)
  • Momentum: 3.06 % (175 229 szavazat)
  • Kétfarkú Kutyapárt: 1.73 % (99 414 szavazat)

Bár Banának a figyelmét elkerülte, de ilyen szavazatszámok mellett a Fidesz-KDNP párszövetség a világ bármelyik táján, bármilyen választási rendszerben akkora győzelmet aratott volna, hogy politikai ellenfeleinek abban nem lett volna sok köszönet.

Feltehetően azonban nem a saját hibáik kibeszélése, esetleg saját magukkal szembeni kritikai észrevételek megfogalmazása volt az ellenzéki pártok célja a Kőleves Étteremben megrendezett eseményen, hanem sokkal inkább a kormánypártok támadása.

Bana Tibor, jobbikos képviselő (nyakkendőben), a mellette ülő ex-Indexes újságíróval, jelenlegi Momentum-aktivistával, és más ellenzéki pártok képviselőivel beszélte meg az április választás tanulságait a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) konferenciáján Forrás: Facebook

Hogy egy csipetnyi önkritikának sem volt helye a TASZ rendezvényén, arra az előadók névsora volt a garancia.

De nem is az önkritika volt a lényeg, hanem, hogy a Jobbik végleg elfoglalja helyét Soros György táborában.