Tombol az erőszak Londonban: újabb halálos áldozat egy lövöldözés után

Sky News
Vágólapra másolva!
Hiába állítja azt Sadiq Khan, London muszlim polgármestere, hogy az általa irányított mulitkulturális város biztonságos, sőt továbbra is az egyik legbiztonságosabb a világon, a tények teljesen mást mutatnak: tegnap egy 19 éves tinédzser halt meg egy lövöldözés során. Nem ez volt az első ilyen eset: csak 2018-ban 108 halálos támadás történt Londonban. 
Vágólapra másolva!

Egy tinédzser meghalt, miután lelőtték a kelet-londoni Walthamstow-ban – adta hírül a Sky News. A közeli Vallentin Roadra riasztották a rendőrséget, ahol a 19 éves fiatal férfit meglőtték. A barátai nem várták meg a mentőket, ők maguk rohantak vele a kórházba, a fiú életét azonban már nem lehetett megmenteni. Az áldozatot tegnap este kicsivel fél 12 után halottnak nyilvánították. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ám egyelőre nem tartóztattak le senkit, várják a szemtanúk jelentkezését.

A helyiek szerint nem kizárt, hogy migránsbandák leszámolása áll az ügy hátterében.

A támadásra tegnap este 11 órakor a Vallentin Roadon került sor Forrás: Sky News

A Sky News tudósításában kiemelte, hogy két másik ember, egy 17 éves fiú és egy 24 éves férfi is súlyosan megsérült az incidensben, bár a sérüléseik nem voltak életveszélyesek.

– ezt már Sadiq Khan, London polgármestere mondta, miután augusztus közepén egy szudáni migráns terrortámadást hajtott végre a városban. Nem szokatlan ez a fajta hozzáállás a muszlim politikustól, hiszen a 2016. szeptember 22-i New York-i robbantások után úgy látta, hogy

a terrortámadások a nagyvárosok életének természetes részei, amivel együtt kell élni.

A tények nem Khant támasztják alá: csak az idén ez már a 108. halálos támadás volt Londonban. Emlékezetes, szombaton egy 20 éves férfi vesztette éltét, péntek este pedig egy 17 éves fiút késeltek halálra egy buliban. A helyieknél kezd betelni a pohár: szeptember elején tiltakozók Khan lemondását követelték, mert szerintük irányítása alatt látványosan romlott a közbiztonság.