Nem zavarta, hogy az idős anyja a saját székletében fekszik

Vágólapra másolva!
Az ágyból felkelni se bíró anyját hagyta, hogy napokig a saját székletében és vizeletében feküdjön, nem fürdette az asszonyt. Amiatt az idős nőn felfekvések és sérülések alakultak ki, később pedig tüdőgyulladást kapott. Végül már enni és inni sem bírt, elkezdett kiszáradni. A férfi csak ekkor hívott orvost, de már késő volt: hiába került kórházba az anyja, napokon belül meghalt. A bíróság a férfit hat év börtönbüntetésre ítélte, aki felmentésért fellebbezett. A per holnap folytatódik. 
Vágólapra másolva!

A 67 éves Somogy megyei férfi gondozta a vele egy utcában lakó, 87 éves anyját. Felvette a nyugdíját, előfizetett neki étkeztetést, és fűtötte a házat. A férfi viszont rendszeresen italozott, ezért 2016-tól elhanyagolta az anyját: nem takarította ki a lakást, és nem fürdette meg az asszonyt, aki magától ezeket nem tudta már megcsinálni. Utoljára 2016 decemberében fürdette meg az anyját.

A lakás fürdőszobája rendkívül koszos volt, a vízmelegítő bojler nem működött, az asszony az ágy mellett elhelyezett műanyag vödörbe tudott csak üríteni.

2017. május 10-e körül az idős asszony többször elesett, sőt még az ágyából is kiesett.

Több csontja is eltört, és nem tudott már megmozdulni sem.

A férfi minden nap átment az anyjához, így tudta nagyon jól, hogy milyen állapotban van az asszony. Nem hívott hozzá se mentőt, se orvost. Az ágyból felkelni se bíró asszonyt ezután sem fürdette meg, és nem mosta ki se a ruháját, se az ágyneműjét.

Az asszony napokig a saját székletében és vizeletében feküdt, a testén felfekvések alakultak ki, a karján levő zúzódásos sérüléseken pedig légykukacok telepedtek meg.

Az állandó fekvés miatt és mert a fia nem fűtött be a lakásban, az asszonynak tüdőgyulladása lett. Az asszony egyre inkább romló állapota miatt napokig nem evett és nem is ivott, ezért elkezdett kiszáradni.

A 67 éves férfi csak ekkor hívott orvost az anyjához, aki azonnal kórházba vitette az asszonyt.

A végstádiumban levő idős nő két nap múlva a kórházban meghalt. Halálát az felfekvések és sebek, a többszörös csonttörés és a súlyos tüdőgyulladás miatt kialakult vérmérgezés okozta.

A Kaposvári Törvényszék a férfit bűnösnek mondta ki gyilkosság miatt, ezért 6 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi felmentésért, ügyvédje pedig elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A tárgyalás holnap reggel 9 órakor folytatódik a Kaposvári Törvényszéken.