Hetekre bezár a Déli pályaudvar

Vágólapra másolva!
Október 4-től október 17-e éjfélig ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar – írta közleményében a MÁV.
Vágólapra másolva!

A társaság szerint a két hét alatt olyan karbantartási munkákra kerül sor, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. A munkálatok idején, a Déliben szünetel a vonatközlekedés, emiatt módosul az érintett vasútvonalak menetrendje.

A munkálatok idején a Déli pályaudvarról nem indulnak, és nem is érkeznek oda vonatok.

A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul.

A vágányzár ideje alatt Kelenföldről a Déli pályaudvar a BKK járatainak igénybevételével érhető el – közölte a MÁV.

Nem lesz jegypénztár és ügyfélszolgálat

Szünetel majd a jegyértékesítés is október 3-án 20 órától 18-án 6 óráig a belföldi- és nemzetközi személypénztárban, illetve zárva tart a személyes ügyfélszolgálat is.

Október 3-án este 8 órától éjfélig, valamint 18-án éjszaka, reggel 6:00-ig a menetjegyvásárlás a jegykiadó automatákból biztosított. A pályaudvar zárvatartása idején viszont nem közelíthetőek meg a jegyautomaták.

Kelenföld állomáson megerősített pénztári szolgálat és két jegykiadó mobilbusz áll majd az utasok rendelkezésére – tájékoztat a MÁV. Az elkészült START Klub kártyák a Déli helyett a kelenföldi pályaudvar információs pultjánál vehetők át.