142 malacot zsúfoltak be két kisteherautóba

Minden gyerek lakjon jól! alapívány sertés osztás székely Minden gyerek lakjon jól! alapívány sertés osztás székely A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben 78 család kapott egy-egy 15 kilogrammos malacot, valamint negyven kiló tápot húszezer for
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben 78 család kapott egy-egy 15 kilogrammos malacot, valamint negyven kiló tápot húszezer forint értékben.
Vágólapra másolva!
Két teherautóba 142 malacot zsúfolt be két román állampolgár. A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság állatkínzásért elítélte őket - közölte a Miskolci Törvényszék szóvivője.
Vágólapra másolva!

Gyurán Ildikó elmondta, hogy a két férfi Szlovákiában vásárolta a malacokat, az állatokat Magyarországon keresztül Romániába akarták vinni két kisteherautóval úgy, hogy

egyikbe 59, a másikba 83 malacot zsúfoltak.

Cigándon egy ellenőrzésen buktak le.

A vádlottak előzetesen a két autó rakterét átalakították, hogy minél több állat beférjen, az így kiképzett felső szintre is állatokat zsúfoltak be.

Nem gondoskodtak arról, hogy az állatok friss levegőhöz jussanak, ivóvízzel sem voltak ellátva,

így a hosszú utaztatás akár pusztulásukat is okozhatta volna.

A fotó illusztráció. Fotó: Bielik István - Origo

A bíróság egy év, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a két férfira, a büntetlen előéletű vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték, így a bíróság tárgyalás mellőzésével rótta ki rájuk a büntetést.