Fel akarta robbantani magatehetetlen élettársát, végül felvágta az ereit

Vágólapra másolva!
Az asszony pszichiátriai kezelést kapott éveken át, amikor azonban nem ment el a kezelésre, beszámíthatatlanná vált. Úgy döntött, hogy megöli magatehetetlen élettársát, majd magával is végez. Hiába tiltakozott a férfi, a nő először fel akarta robbantani szentesi házukat, amikor azonban nem sikerült neki, felvágta a lebénult férfi ereit. Csak a szerencsén múlott, hogy nem halt meg a férfi: egy ismerősük éppen időben lépett be a házba, és azonnal mentőt hívott. A nőt elfogták a rendőrök, a bíróság pedig négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a gyilkossági kísérlet miatt. 
Vágólapra másolva!

A nő és a férfi 2004-től voltak élettársak, Szentesen laktak. A férfi ekkor 75 éves volt, és többször is agyvérzést kapott, ami miatt testének bal oldala teljesen lebénult.

2016-ban már ágyhoz kötött beteg volt, önállóan nem tudta ellátni magát, sőt, az ágyat sem tudta egymaga elhagyni. Állandó véralvadásgátló kezelésben részesült. Élettársa ez utóbbiról is tudott.

Az asszony 1993 óta pszichiátriai kezelésben részesült: antipszichotikus injekciókkal kezelték, de 2016. december 9-én nem adták be neki, ugyanis a nő nem ment el a kezelésre. A nő részben az elmaradt kezelés, és az elmeállapota miatt, részben pedig párja állapota miatt úgy gondolta, hogy az életük kilátástalan.

Úgy döntött, hogy megöli az élettársát, aztán magával is végez. A férfi viszont ebbe nem egyezett bele.

Ennek ellenére az asszony 2016. december 12-én megnyitotta a házuk nyári konyhájában lévő tűzhelyen a gázcsapokat.

Lelocsolta gázolajjal a padláson lévő könyveket, majd a tűzhely mellett álló propán-bután gázpalackot megnyitotta, és meggyújtotta az abból kiáramló gázt.

A gáz fáklyaként kezdett el égni, a nyári konyhában lévő bútorokat és berendezési tárgyakat megperzselte ugyan, de nem robbant fel a ház. A könyvek sem gyulladtak ki a padláson, és a gáz lángja elaludt.

Mivel a nő terve nem jött be, másnap újra megpróbálta megölni az élettársát.

A félálomban lévő férfi csuklóját és tenyerét felvágta egy borotvapengével. A férfi kezéből azonnal ömleni kezdett a vér.

A nagy vérveszteségtől a férfi életveszélyes állapotba került. A nő ekkor a saját csuklóját is összevagdosta. Később egy törülközőt tekert élettársa kezére, hogy elállítsa a vérzést, sikertelenül.
A férfi csak azért nem halt meg, mert reggel 9:30-kor egy ismerősük meglátogatta őket a házukban, és azonnal értesítette a mentősöket. Ellátták a férfit és kórházba szállították.

A nőt elfogták, és a bíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetettnek minősítette tettét a bíróság, és

jogerősen 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az indoklásban a bíró elmondta, hogy ha sikerült volna a nőnek felrobbantani a lakást, akkor az egyik legkegyetlenebb módon végzett volna az élettársával. Ezt figyelembe véve változtatott az ítélőtábla a minősítéseken. Az ügy összes körülményére tekintettel a büntetés mértékén nem változtattak.