Több helyen fagyott az országban

2018.09.26. 07:01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően a nyugat felől érkező anticiklon ma hajnalban elérte a Kárpát-medencét, ezért több helyen fagyott is az országban.

Több helyen, leginkább az északi megyékben fagyott szerda hajnalban.

Zabarban -4,1 fokig csökkent a hőmérséklet, de másutt is előfordult fagy 2 méteres magasságban is.

Ez azt jelenti, hogy a több mint 110 éves napi rekord (-4,2 fok 1906, Dobogókő) megdöntése két tizeden múlt. Országos átlagban +1,5 fok körül alakult a minimum, amely több mint 8 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál (10 fok). A ma reggeli értékek november közepének felelnek meg – olvasható az OMSZ Facebook-oldalán.

A következő órákban sem lesz sokkal melegebb,a hőmérséklet mindössze -2 és +6 fok között alakul, tehát sokfelé lesz talaj menti fagy! Délután 16 fok valószínű, a csapadékra nem, de sok napsütésre számíthatunk – írja a Köpönyeg.hu.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy a következő két éjszaka még hidegnek ígérkezik. Csütörtök reggel is lehetnek mínusz 4 fok körüli értékek.

Több helyen volt fagyForrás: Köpönyeg

Csütörtökön és pénteken napos, száraz időre van kilátás, esőre továbbra sem kell számítani. Erősödik a nappali felmelegedés: csütörtökön 17, pénteken már 21 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Talaj menti fagy még előfordul reggelente.

Szombaton átmeneti felhősödés lehet, de zápor csak elvétve fordul elő. Az ÉNy-i szél néha megélénkül. 19 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Vasárnap napos, száraz őszi idő lesz. Reggel 6, délután 19 fok körül várható a hőmérséklet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK