A Soros-egyetem rektora arról álmodozik, hogy megzsarolják Magyarországot

Horizontal
Michael Ignatieff
Vágólapra másolva!
Szeretné, ha Angela Merkel német kancellár, vagy minimum Emmanuel Macron francia elnök megzsarolná Magyarországot – ezt árulta el magáról a Soros-egyetem rektora. Mindeközben azzal a szöveggel csábítják a hallgatókat honlapjukon, hogy felsőoktatási intézményük teret nyújt különböző, sőt néha ellentétes álláspontok találkozásának. Szemmel láthatóan jól tolerálják az övéktől különböző véleményeket.
Vágólapra másolva!

Michael Ignatieff, a Soros-egyetem rektora a Sciens Businnesnek (SB) durvult egy kiadósat. A felsőoktatási intézmény vezetője az interjú során eléggé meghökkentő kijelentésekkel állt elő:

egyik este arról álmodozott, hogy Angela Merkel vagy Emmanuel Macron megfenyegeti Orbán Viktort és a renitens közép-európai államokat.

A demokratikus értékeket mindig szem előtt tartó professzor egy zsarolási javaslatot is tálcán kínált az európai vezetőknek: ha ezek a tagállamok nem úgy ugrálnak, ahogy Soros fütyül, akkor le kell csökkenteni a támogatási keretüket.

A CEU (Közép-európai Egyetem) honlapján elérhető információk szerint a felsőoktatási intézmény teret nyújt különböző, sőt néha (!!!) ellentétes álláspontok találkozásának. Erre speciel sok példa nem fordult el az egyetem történetében, legutóbb Ignatieff azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Soros-Sargentini jelentésről való strasbourgi szavazást megelőzően a Guardianban kritizálta levegővétel nélkül a magyar kormányt. Árulkodó, hogy Twitter-oldalán megosztatta a cikket a Soros György megbízható szövetségeseinek listáján szereplő Judith Sargentini.