Pánikban a hazai Soros-világ, miután Sargentinivel lebukott a főszerkesztő

Bodoky Sargentini
Vágólapra másolva!
Teljes a pánik a hazai Soros-világban, miután rámutattunk az amerikai milliárdos hazai és nemzetközi csapatának összjátékára. A bevándorláspárti milliárdos támogatásaiból működő blog most éppen a hazai Soros-világ egyik jellegzetes figuráját vetette be, aki a portálon megjelenő írásában a Soros-hálózat létét igyekezett letagadni. A meglehetősen zavaros, a magyarázkodástól a mellébeszélésen át a fenyegetőzésig terjedő írás komoly bizonyítéka annak, hogy Bodoky nevetséges önleleplező szelfije mekkora zűrzavart okozott Soros szövetségesei között.
Vágólapra másolva!

Komoly riadalmat okozott a hazai Soros-világban Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője, és Judith Sargentini zöldpárti EP-képviselő kapcsolatával foglalkozó cikkünk. Írásunkban arra hívtuk fel a figyelmet, hogy meglehetősen furcsa, hogy miután a Soros-Sargentini jelentésben Magyarországot elítélték, a magyar kormány ellen drónos lejárató akciót szervező portál vezetője fontosnak tartott egy közös képet felpakolni közösségi oldalára, amelyen Bodoky lelkesen szelfizik Sargentinivel. A közös bennük, hogy mind a ketten az amerikai milliárdos függésében élnek: Sargentini szerepel Soros György megbízható szövetségeseinek listáján, Bodoky lapja pedig komoly pénzeket kap a tengerentúlról arra, hogy lejárató anyagokat készítsen.

Cikkünk megjelenése meglepően nagy pánikot okozott a Soros-médiában.

Az Átlátszó sértődötten listázta, hogyan reagált az ellenzékkel kritikus média Bodoky ügyére. A szintén Soros-finanszírozású Mérce sem maradt ki a sorból, ők is megpróbálták az alaposan mellébeszélő Bodoky Tamást védelmükbe venni. A prímet a Mérce igyekezete ellenére mégiscsak az Átlátszó vitte, szombaton a lap vezetőjének jó barátja, Vágvölgyi B. András kezdett furcsa merengésbe. Úgy tűnik, a magát ostobán leleplező, ezért pánikba esett főszerkesztő régi harcostársának segítségét kérte, aki ennek maximálisan eleget tett. De még, hogy!

A Soros-világ filmes bloggere is mellébeszél

„Most sem Bodoky főszerkesztő miatt írok, Tamás meg tudja védeni magát, saját nevelés, meg is tette" – mentegetőzik zavarosan az SZDSZ-alapító Vágvölgyi. Az egészen sajátos védelmező írás megalkotója már egészen korán kapcsolatba került a Soros-világgal: a nyíltan az amerikai milliárdos által támogatott Magyar Narancs alapító-szerkesztője lett a rendszerváltás hajnalán, majd 1991 és 1998 között főszerkesztő lett a lapnál, amely az SZDSZ legelszántabb támogatója lett a párt MSZP-hez dörgölőző fordulata után. Így volt ezzel Vágvölgyi B. András is. A magát csak szerényen filmesztétának, és filmrendezőnek hívó blogger úgy tűnik alaposan megsértődött a Soros-hálózat elnevezésen.

"Már hallottam, ám korábban rossz viccnek gondoltam" – írta védekezésképen a „politikai és kulturális kommentátor", aki idestova 29 éve a Soros-hálózat szerves része, az Átlátszó mellett a Hvg-be is szokott publikálni.

Mint ebből is kiderült,

cikkének fő motívuma, hogy azt bizonygatja, olyan, hogy Soros-hálózat nem létezik, azt csak mi találtuk ki.

Vágvölgyi hosszasan rugózik a „Soros-hálózat" kifejezésen, ami elég meglepő. Nem valószínű, hogy ne hallott volna például a Soros féle Open Society Foundation (OSF) belső adatbázisából kikerülő listáról, amelyen a milliárdoshoz hűséges európai parlamenti képviselők szerepelnek. Vagy például Soros Györgynek a magyar választások előtti videóüzeneteiről, vagy arról, hogy az amerikai milliárdos hazai szervezetei évek óta egyre hisztérikusabban támadják a kormányt. Hogy a filmes blogger nem szereti a magyar kormányt, az nem titok, ahogy az sem, hogy a nemzeti érzelmekkel és nemzeti politizálással is komoly problémái vannak. Egy humorosnak szánt képen az látható, ahogy Kolozsvárott egy „halál a nacionalizmusra" felirat előtt pózol.

Vágvölgyi B. András "hülyül Kolozsvárott"

Forrás: Facebook

Vágvölgyi írásának motivációi egyértelműek: barátjának mentegetése, valamint a Soros-hálózat létének eltagadása.

Erre minden joga megvan, az viszont meglehetősen szánalmas, ahogy a blogbejegyzés végén fenyegeti a Pesti Srácok szerkesztőségét a portál neve miatt.

A fenyegetőzés, és a Soros-hálózat letagadásán kívül Vágvölgyinek nem maradt ereje a legfontosabbra: az Origo által felvetettek megválaszolására.

Csak emlékeztetőül: annak fényében, hogy az Átlátszó bevételeinek több mint harmada a Nyílt Társadalmak Alapítványtól, azaz Soros alapítványától származik, és így értelemszerűen a portál tulajdonosi körében is az ő emberei ülnek, és éppen Soros Átlátszója indított hétfőn teljes pályás támadást, a szocialista rendszer egyik szellemi tartópillérére, az irigységre alapozva a magyar kormány és támogatói ellen, rendkívül fontos kérdés, hogy

  • barátja, Bodoky Tamás miért fotózkodott Judith Sargentinivel Brüsszelben, miután elfogadták a Magyarország megbüntetését célzó jelentést az EP plenáris ülésén?
  • vajon miről egyeztetettek?
  • összehangolták-e támadásaikat Magyarország és Orbán Viktor ellen?

Ez az, amit kérdeztünk, és amire válaszolni kellene. Az igazságot azonban egészen biztos, hogy nem Bodokytól és Vágvölgyitől fogjuk megtudni.