Gál Kinga: Nem betelepítésre, hanem hatékonyabb határőrizetre kell használni az unió forrásait

Vágólapra másolva!
Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerint a migránspárti balliberálisok továbbra is csak a kötelező kvótában tudnak gondolkodni, és a bevándorlás menedzselésében érdekeltek, nem a megállításában. Szerinte az Európai Unió forrásait a hatékonyabb határőrizetre, illetve a migrációs válság gyökereinek kezelésére kellene használni. 
Vágólapra másolva!

Bár úgy látszik, hogy a bevándorlásellenes érvek évek óta süket fülekre találnak, Gál Kinga ismét elmondta: a kényszerbetelepítést nemcsak a tagállamok kormányai nem hajtják végre, hanem a helyi hatóságok sem értenek ezzel egyet.

A Földközi-tengeren kialakult humanitárius sürgősségi helyzetet tárgyalta szerda este az Európai Parlament, ahol arról vitáztak, hogy a helyi hatóságoknak, önkormányzatoknak migránsbetelepítésre szánt finanszírozását növeljék meg, mintha ez bármilyen problémát megoldana. Gál kiemelte,

Továbbra sem veszik figyelembe a Parlamentben azt a javaslatot, hogy

a migrációs problémák enyhítését ott kell kezdeni, ahol a baj keletkezik, hogy a bevándorlók már el se induljanak életveszélyes útjukra.

A Földközi-tengeren a migránsokat „mentő”, majd Európába szállító NGO-hajókkal kapcsolatban is elmondta a képviselő asszony, hogy ezek az embercsempészek üzleti modelljét erősítik, melynek véget kell vetni.

Gáli Kinga felhívta a figyelmet arra, hogy csak Magyarországon több mint 2000 település önkormányzata hozott határozatot a kényszerbetelepítés ellen, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy Nyugat-Európában, ahol már évtizedek óta tart a bevándorlás folyamata, párhuzamos társadalmak jönnek létre, amely folyamatos feszültségforrást jelent a mindennapi életben, kezelhetetlen társadalmi feszültségeket eredményezve.