Volner János: Kedves Sneider Tamás, kérlek, ne hajtsd tovább a hülyeségrollert

Vágólapra másolva!
Még nem zárták ki a politikust a Jobbikból, feltehetően eddig a nyilatkozatáig. Sneider Tamás teljes pályás letámadást intézett a frakcióból kizárt politikus ellen közösségi oldalán, amit az érintett nem hagyott szó nélkül. „Nem férek hozzá a jobbikos Gmail-fiókomhoz, mert Szabó Gábor pártigazgató letiltotta. Bele akartok olvasni?” – tette fel a kérdést barátilag a Jobbik jelenlegi alelnöke. Facebookon, egymás fenyegetésével zajlik a pártháború. 
Vágólapra másolva!

Volner János most pontosan úgy játssza a „skizofrén tudatlant”, mint tette azt már az elmúlt hónapokban, amikor egy-egy lépéséért számon kérték.

– indította vasárnapi vitaindítóját Sneider Tamás közösségi oldalán.

Péntek este a frakcióból eltávolított Volner János szerinte nem azért lett kizárva, mert tisztújítást szeretett volna, hanem azért,

mert a Jobbik rombolását igyekezett egyre hatékonyabb módon elérni.

A Jobbik elnöke hozzátette, hogy súlyos etikai vétségek kimerítésével tett mindezt. Majd hosszas felsorolásba kezdett, mit kifogásol a Jobbik jelenlegi alelnökével kapcsolatban:

  • A párt elnökségi tagjaként a különböző testületek egyikében sem mondta el politikai véleményét.
  • Sem a kongresszuson, sem az országos választmányi üléseken nem jelent meg.
  • Az egy héttel ezelőtti kongresszusra sem ment el, ahol a Nemzeti Elenállás Kiáltványát fogadták el a jobbikos küldöttek. Sneider szerint ez azért is furcsa, mert Volner azt kérte, hogy felszólalhasson és kifejthesse politikai álláspontját a küldöttek előtt.

A Jobbik elnöke elárulta, hogy az öt óra hosszat tartó frakcióülésen rengeteg kérdést intéztek Volnerhez, aki előadta saját álláspontját, kritikáit és lépésének okait. Ez nem annyira nyerte el Sneider tetszését, mert egy meg nem nevezett politikus mögé bújva a következő, a Jobbik alelnökéhez intézett kérdést ismertette:

A Jobbik vezetője felszólította továbbá a Volnerrel együtt a képviselőcsoportból távozó Apáti Istvánt, és a pártból is kilépő Fülöp Eriket, hogy adják vissza mandátumukat.

Kedves János, Pista és Erik! Nincs más dolgotok, mint hogy emlékeztesselek benneteket: Esküt tettetek, most teljesítsétek!

A pártelnöki felszólítás minden bizonnyal eredménytelen lesz, ugyanis az érintettek jelezték, nem tesznek eleget a pártvezetése akaratának.

Volner János kemény üzeneteket fogalmazott meg Sneidernek

– nem késett sokat a válasz Volner Jánostól, éles és szatirikus hangvételű bejegyzéssel válaszolt a pártelnöki intelmekre.

A hülyeségroller mellett beindult a zsarolásroller is, ugyanis a párt jelenlegi alelnöke írása során többször is megfenyegette a párt vezetőit:

  • Elárulta, hogy nem fér hozzá a jobbikos Gmail-fiókjához, mert Szabó Gábor pártigazgató letiltotta azt. „Bele akartok olvasni? Nincsenek titkaim, de az durva lenne” – tette fel a kérdést barátilag a politikus.
  • „Ha kéred, szívesen bizonyítom is, hogy meggyőződhessünk arról, ki is hazudik valójában és ki vezeti félre azokat a tisztességes embereket, akik még a Jobbikban maradtak” – ajánlotta fel készségesen szolgálatait párttársának Volner János. A segítségét annak kapcsán ajánlotta fel, hogy Soros György emberei segítették-e a Jobbik vezetőit „a baloldalhoz való közeledésben és a nemzetközi kapcsolatteremtésben egyaránt”.
  • „Arra kérlek, vess véget ennek a nyilvános üzengetésnek, amibe most belekezdtél” – vezette fel a következő üzenetét a politikus, majd elegánsan kiemelte, hogyha Sneider hazugsággal fogja vádolni, akkor arra kénytelen lesz válaszolni. „De ez egyikünknek sem jó” – tette világossá, mi a helyzet kettőjük viszonyában.

Volner humorosan szóba hozta, hogy Sneider tegnap azt sugallta, hogy tizennyolc tagtársuk e-mail-fiókját feltörte levelének kiszivárgásával egy időben.

– tette hozzá mosolyogva a politikus, aki elárulta, hogy a párt jelenlegi irányvonalával elégedetlen jobbikosok „tömegével” keresték meg az elmúlt időszakban.

Mit jelent a két jobbikos közötti csörte?

A radikálisok kiválása óta egyértelműen ez volt a legdurvább üzenetváltás a Jobbik felsővezetésében. Korábban ugyan már egymásnak esett Sneider és Volner, de az közel sem volt ennyire erőteljes.

Az ügy előzménye az volt, hogy Volner a Népszavában nyíltan kritizálta a pártvezetés munkáját: béna kacsaként jellemezte a párt vezető szervét, akik nem tudnak egyetlenegy olyan témát sem bedobni a köztudatba, amivel elterelnék a pártszakadásról a figyelmet.

A nyilatkozat nem maradt következmények nélkül, Sneider leteremtette a kibeszélő alelnökét. Kettőjük feszült viszonya a szeptember eleji üzengetésben csúcsosodott ki. A sorrend akkor fordított volt, Volner kezdte, Sneider reagált rá a közösségi oldalán. A vita középpontjába a pártszakadás szót helyettesítő „belső válság” kifejezés került. Ahogy megírtuk, a Jobbik a mai napig nem ismeri el, hogy szakadás történt a radikálisok kiválásával. Átmenetileg ugyan megnyugodtak a kedélyek, de Szotyori-Lázár Zoltán, szolnoki képviselő a baloldallal való összeborulás programtervének ismertetése, valamint Volner János a pártvezetést bíráló levelének kiszivárgása után a feszültségek ismét felszínre törtek.

A Jobbik alelnökét a történtek hatására kizárták a frakcióból, Apáti István és Fülöp Erik távozott vele a képviselőcsoportból. A döntést követő sajtótájékoztatón Jakab Péter jobbikos szóvivő kiemelte, hogy etikai eljárást indítottak Volner ellen. A mai nap után a politikusnak nem nőttek az esélyei, már ami a Jobbikban való maradását illeti.