Nem akar időközi választást Hódmezővásárhelyen a Fidesz

Vágólapra másolva!
Nem támogatja Márki-Zay Péter (független) polgármesternek a közgyűlés feloszlatására irányuló javaslatát és időközi választás kiírását a Fidesz Hódmezővásárhelyen. Hegedűs Zoltán, a párt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője csütörtökön az alföldi városban azt mondta, már májusban fölvetődött az időközi választás ötlete.
Vágólapra másolva!

Akkor Márki-Zay Péter azt mondta, dolgozni szeretne a városért - mondta Hegedűs Zoltán, aki úgy fogalmazott, az elmúlt hét hónapban azonban azt tapasztalták,

a polgármester nem a városért dolgozik, hanem saját országos politikai karrierjét építi.

A polgármester képviselő-testület feloszlatására tett javaslata azt eredményezné, hogy februárban és októberben is választásokat tartanának Hódmezővásárhelyen.

- mondta a frakcióvezető.

Hegedűs Zoltán szerint a polgármester feladata, hogy a városért dolgozzon, fejlessze és üzemeltesse Hódmezővásárhelyt, ezért nem menekülhet el a kampányba.

Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke szerint nagyon sokan csalódtak Márki-Zay Péterben, az emberek úgy érzik, rossz irányba mennek a dolgok Hódmezővásárhelyen.

A politikus azt is mondta, az időközi választás fél évvel előzné meg az októberi önkormányzati választásokat. Mint fogalmazott, egyetlen éven belül két voksolásnak nagyon nagy ára van lenne, jelentős költségekkel járna, és az amúgy is rossz közhangulat tovább romlana a városban.