A Jobbik vezetőit teljesen behálózta Soros György

Sneider Tamásról és Gyöngyösi Márton
Budapest, 2018. szeptember 29. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke (j) és Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője a párt kongresszusáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Dürer Rendezvényházban 2018. szeptember 29-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Volner János, a Jobbik frakcióból kizárt alelnöke interjút adott a TV2 Tények című hírműsorának. Ebben a Soros-hálózattal való összefonódást lebuktató pártvezető elmondta, hogy Vona és köre már évek óta dolgozik a párt baloldalra történő átállításán. De részletesen beszélt arról a bizonyos, Jobbik által szervezett 2017-es brüsszeli konferenciáról, amelyen Soros György négy embere is jelen volt. Amiatt is dühös a vezetőkre Volner, hogy a DK-val működtek együtt a XV. kerületi időközi választás során. A fentiek kapcsán azt mondta, hogy ők olyan nemzeti párt voltak, ahol fel sem merülhetett, hogy Soros embereivel egyáltalán egy levegőt szívjanak. 
Vágólapra másolva!

Volner János azt mondta:

Emellett a politikus beszámolt arról is, hogy most készül a párt vezetése egy nagyon durva baloldali fordulatot végrehajtani.

parlament, plenáris ülés, országgyűlés, Volner János, a Jobbik képviselője Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Változást akart a Jobbikban, azonnal ellehetetlenítették

Volner János az interjúban elmondta, hogy bár csak a frakcióból zárták ki, felfüggesztették a tagsági jogosultságait is, mivel változást akart elérni a Jobbikban, és ezért rendkívüli tisztújítást akart összehívni.

Nem véletlen hát, hogy amint ez ügyben levelet küldött a párt vezetőinek, azonnal elindult az eljárás Volnerrel szemben, és felfüggesztették pártbeli jogosultságait, hogy ezt ne tudja megtenni.

Volner arra a kérdésre, hogy mihez kezd, ha végleg kizárják a Jobbikból, azt mondta, hogy erre még nem is akar gondolni. Elmondta azt is, hogy ő eredetileg egy olyan pártba lépett be, ami jobboldalon, a nemzeti oldalon helyezkedett el, most pedig azt látja, hogy

Ennek fontos jeleként említette meg Volner, hogy a magát liberális, balközép pártnak valló LMP-vel készül most a jelenlegi Jobbik vezetése szövetkezni.

Volner: Soros behálózta a Jobbik vezetőit

Volner János, ahogy arról már írtunk,

Facebook-posztban leplezte le a Jobbik és a Soros-hálózat közötti kapcsolatot, és nevesítette, hogy a Jobbik által szervezett, brüsszeli konferencián mely Soroshoz köthető emberek voltak jelen.

  • Teplán István, a CEU alapítója
  • Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője, a CEU programkoordinátora
  • Monika Ladmanov, a Prágai Soros Alapítvány munkatársa,

Most megnevezett egy újabb résztvevőt is, aki a francia Modem nevű, migrációbarát párt tagja.

- mondta Volner János.

Volner a Jobbik keserű jelenéről elmondta, hogy

A DK-val való együttműködés miatt is haragszik Volner

Volner azért is panaszkodott, hogy tetten érték a Jobbik vezetőit, hogy a XV. kerületi időközi választást megelőzően Hajdu László DK-s képviselővel egyeztettek.

Volner elmondta, hogy nagy a felháborodás a tagok között, és az ő lelkiismerete sem engedi, hogy ezt hagyják.

Eltitkolták a vezetők, hogy kikkel vannak kapcsolatban

Volner beszámolt arról is, hogy azért most tálalt ki a párt Soros-hálózathoz való kötődéséről, mert nagyon jól titkolták ezeket még a párton belül is az érintettek.

Elmondta azt is, hogy a párt alelnökeként hivatalos tájékoztatást kért arról, hogy nemzetközi szinten kik azok az emberek akikkel kapcsolatépítés zajlik, de ezt az információt a pártvezetés megtagadta tőle. Amit utólag megértett, hiszen valóban volt takargatnivalójuk.

A frakcióból kizárt alelnök elmondta, hogy

Volner szerint Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás csupán "Vona Gábor végrendeletét hajtják végre", és mindent megtesznek az LMP-vel való teljes összefogás érdekében.

Soros és Gyurcsány emberei már a kapuknál

A párt alelnöke az interjúban elmondta, hogy brutális különbség van a Jobbik hivatalosan meghirdetett programja és a valóság között.

  • Nincs olyan a programjukban, hogy Gyurcsány Ferenc pártját fogják választási győzelemhez segíteni.
  • Nincs olyan a programjukban, hogy összefognak egy liberális párttal.
  • Olyan meg különösen nincs, hogy Soros György emberei mozgolódnak a háttérben.

Volner megerősítette a korábbi Facebook-posztjában írtakat, hogy már meg is találták Sneider utódját Stummer János személyében.

Volner János először egy hete írt a Jobbik és Soros György embereinek kapcsolatáról a Facebookon nyilvánosságra került levélben. Ebben leplezte le, hogy a Soros-egyetem egykori rektorhelyettesével szervezett konferenciát Gyöngyösi Márton.

"Nagyon rossz úton jártok, Tamás, és sajnos nem csak fideszes rágalom, hogy

- írta a levélben Volner.

Szabó Gábor pártigazgató Soros közeli emberének, Teplán Istvánnak a beszervezését megpróbálta a pártból már távozott Dúró Dórára hárítani, de Dúró ezt azonnal cáfolta. Szabó azt is mondta, semmilyen kapcsolatuk nincs Teplánnal, ekkor viszont Volner János posztolt egy fotót, ami bizonyítja, Teplán István a Jobbik szeptember 29-én rendezett kongresszusán is ott volt, közvetlenül Gyöngyösi Márton frakcióvezető mögött ült.

A Jobbik és Teplán kapcsolatát végül maga Vona Gábor ismerte el, azzal, hogy a jobbikos Alfahír portálnak nyilatkozva kiállt Soros embere mellett.

Sőt, Vona a barátjának nevezte Soros emberét, és elismerte, most is tartja vele a kapcsolatot.

Íme a teljes interjú: