9 milliárd forintot fordít a kormány hajléktalanellátásra

RÉTVÁRI Bence
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a hajléktalanellátásról, a téli időszakra felkészülésről és a hajléktalanokat segítő intézkedésekről az Országos Mentőszolgálat V. kerületi Markó utcai székhelyének udvarán 2018. október 13-án.
Vágólapra másolva!
A hajléktalanok közterület-használatát korlátozó jogszabály célja az emberélet megmentése - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence közlése szerint

a jogszabállyal megelőzhető, hogy a hajléktalanok télen kihűljenek közterületen vagy erdőben, másrészt az is cél, hogy azok is eljussanak a szálláshelyekre, akik még mindig az utcán élnek.

Rétvári hozzátette, hogy van még szabad kapacitás, és eddig is volt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a hajléktalanellátásról, a téli időszakra felkészülésről és a hajléktalanokat segítő intézkedésekről Forrás: MTI/Mónus Márton

- fogalmazott az államtitkár. Rétvári Bence közlése szerint

mintegy 9 milliárd forintot fordít a kormány hajléktalanellátásra, és több száz karitatív szervezettel működik együtt.

Az államtitkár elmondta azt is, a probléma 28 éve megoldatlan Magyarországon, és az eddigi jogszabályok nem voltak alkalmasak arra, hogy a hajléktalanságot megszüntessék, ezért van az új jogszabály.