A jobbikos képviselő adócsalási ügyéről volt szó a parlamentben

2018.10.15. 21:06

Staudt Gábor jobbikos képviselő lengyelországi büntetőügyéről kérdezte az igazságügyi államtitkárt Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő a parlamentben.

Böröcz László azt kérdezte, hogy meglesz-e a lengyel államtól ellopott pénz? Közölte: a hírek arról szólnak, hogy a lengyel ügyészség költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás rendelt el, mert több mint 2,5 milliárd forint értékű kárt okozott Staudt Gábor jobbikos képviselő és több társa a lengyel államnak. Kezdetben csak ezüsttel csaltak, majd kifejezetten erre a célra készült arany ékszerekkel és platinával is.

Felvetette, ebből a pénzből a Jobbik kasszájába vajon került-e.Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára azt mondta, lehet, hogy a lengyel hatóságok még ebben a hónapban tanúként hallgatják ki a feljelentőt. Jelezte, Staudt Gábort a lengyel hatóságok akkor tudják meggyanúsítani, ha a Parlament a mentelmi jogát felfüggeszti. 

Arra a kérdésre, hogy előfordulhat-e, hogy a Jobbik kasszájába jutott pénz, azt válaszolt, ezt egyelőre még nem lehet tudni.