Csúnyán lebukott Soros György ENSZ-be küldött ügynöke

Vágólapra másolva!
Michelle Bachelet, szocialista politikus, még chilei köztársasági elnökként a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetést adományozta a milliárdos spekulánsnak. Most Soros György jutalmazta meg őt az ENSZ emberi jogi főbiztosi posztjával. 
Vágólapra másolva!

Korábban írtunk arról, hogy Michelle Bachelet lett az ENSZ emberi jogi főbiztosa, aki elkötelezett híve Sorosnak. A chilei szocialista politikus, még chilei köztársasági elnökként

2009-ben a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetést adományozta a milliárdos spekulánsnak,

aki véleménye szerint a demokrácia, a nyílt társadalmak, a multilateralizmus, a haladó eszmék elkötelezett híve.

Az új ENSZ főtisztségviselő a családja révén súlyos korrupciós botrányba keveredett még 2015-ben. Miután a fia, Sebastian Davalos ingatlanügyleteiről kiderült, hogy aggályosak sőt jogsértőnek lehetnek felmerült, hogy

Michelle Bacheletnek le kell mondania posztjáról, amit az érintett határozottan elutasított.

Tetézte az elnök asszony gondjait, hogy a menye ellen is ügyészségi vizsgálat indult. Végső soron a népszerűsége bánta a hatalomhoz ragaszkodást, amely 2010-es 84 százalékról 31 százalékra esett a botrányok nyomán.

Soros György és a fia Michelle Bachellettel pózol Forrás: Tűzfalcsoport

Itt jöhet képbe a New York-ii milliárdos barát szerepe. Hogy-hogynem,

egyre több szerecsenmosdató jellegű cikk jelent meg a liberális médiában Bacheletről,

sőt egy évvel ENSZ főbiztosi megválasztása előtt a New York Times a dél-amerikai kontinens egyetlen tisztességes női vezetőjeként próbálta beállítani Soros barátnőjét, mélyen hallgatva az érintett korrupciós ügyeiről.

Azon, hogy a megválasztását követően néhány hónappal közös fotón feszít Soros, a fia és az új főbiztos, már meg sem lepődünk.