Mocskos ruhában, csótányok között készültek a péksütik egy pesti pékségben

Nébih, pékség, Pest megyei pékség
Vágólapra másolva!
Súlyos élelmiszer-biztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy Pest megyei sütőüzem működését - írta közleményében az élelmiszer-biztonsági hivatal. A pékségben használt gépek rozsdásak és koszosak voltak, akárcsak a dolgozók ruhája.
Vágólapra másolva!

Egy 2017 óta működő Pest megyei pékségben végzett ellenőrzést a Nébih október elején. Az ellenőrök a hiányos dokumentáció miatt 45 nem nyomon követhető péksüteményt azonnal kivontak a forgalomból, majd bezáratták az üzemet.

A látvány valósággal sokkolta az ellenőröket. A sütőüzemben piszkos, rendezetlen körülmények között folyt a termelés.

A padló koszos volt, a falakról pergett a festék, néhol rovarok is akadtak.

Forrás: Nébih

A termelőrészlegben az ablakok esetenként nem záródtak, az üveg betört, az ablakkeretek rozsdásak voltak, a nyílászárók mellett több helyen ki lehetett látni a szabadba - írták közleményükben.

Az üzemben használt gépek rozsdásak, takarítatlanok, az eszközök – köztük a sütőszekrény, a sütőberendezés és a tálcák – az asztalok szintén koszosak voltak.

A 4 dolgozó közül 3 igen szennyezett munkaruhában, 1 dolgozó utcai ruhában tartózkodott a termelőhelyiségben.

A Nébih az egységben tapasztalt súlyos higiéniai, élelmiszer-biztonsági és nyomon követési hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette annak működését. A hatóság 394,55 kg kenyeret és ömlesztett árut, valamint 1809 db kiflit, buktát, kakaós csigát, virslis croissant és kalácsot megsemmisített.