Kocsis Máté: Demeter Márta azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből!

BALLA György; KOCSIS Máté
Budapest, 2018. június 5. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 5-én. Mellette Balla György frakcióvezető-helyettes. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A Fidesz-frakció felszólítja Demeter Mártát (LMP), hogy azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből, miután nem nyilvános adatok közzétételével megszegte képviselői esküjét, és alaptalanul megrágalmazott ártatlan embereket - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté kifejtette: az LMP-s képviselő politikai indíttatásból nyilvánosságra hozott egy ciprusi ENSZ-misszióról adatokat.

A kormánypárti politikus szerint a polgári jogi és a büntetőjogi felelősség egyaránt felmerül az ügyben,

a lehetséges lépéseket a képviselőcsoport vizsgálja.

Demeter Márta összekeverte a miniszterelnök lányát egy valóban ugyanilyen nevű kétéves kislánnyal, aki egy szolgálatot teljesítő magyar katona lánya - közölte.

Rámutatott: nem történt más, mint Demeter Márta a képviselői megbízatását felhasználva

politikai haszonszerzés reményében,

egy hazája szolgálatában álló magyar katonát, családját, kétéves kislányát hamis hírbe hozott. Mindezt azért, hogy a magyar miniszterelnök lányáról, aki szintén kiskorú olyan hamis képet fessen, ami számára politikai előnyt hozhat.

Kitért arra is, hogy a képviselő írásbeli kérdésében Paphos-t, ahonnan Orbán Flórát hazahozták, szigetként jelölte meg, holott az egy város.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Demeter Márta nemcsak megszegte az esküjét, nemcsak

alaptalanul rágalmazott ártatlan embereket, a miniszterelnököt és családját ezzel a hamis képpel rossz színben feltüntetni,

hanem bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan, hogy a magyar Országgyűlés képviselője legyen. Arra meg pláne, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke, illetve tagja legyen - tette hozzá.

A képviselő számára az iratbetekintéskor ugyanis világossá kellett válnia, hogy a repülőgépen utazó többi családtag nem rokona a miniszterelnöknek, azaz alaposan vélelmezhető,

pontosan tudta, hogy nem a kormányfő családjáról van szó.

Amennyiben az LMP-s képviselő nem távozik a magyar Országgyűlésből, felszólítják az LMP-frakcióját, hívja vissza a rendészeti bizottság alelnöki székéből, illetve tagjai sorából alkalmatlanság miatt - tette hozzá a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: súlyos ügyről van szó. Még nem volt példa a magyar parlament történetében arra, hogy egy "együgyű" képviselő ilyen felelőtlen módon bánjon katonai és szövetségi rendszereken belüli adatokkal is. Ahogy arra sem, hogy mindennek tudatában

direkt hamisított meg adatokat.

Kocsis Máté azt mondta: a Cipruson ENSZ-szolgálatot teljesítő katonák védelmében és a jogszabályok betartása érdekében mindent meg fognak tenni.