99 településen újulhatnak meg az óvodai és bölcsődei konyhák

menza, gyerekek, étkezés, közétkeztetés
Vágólapra másolva!
Hárommilliárd forintból országszerte 99 településen kezdődhet el az önkormányzati tulajdonú óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztése – mondta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.
Vágólapra másolva!

Az elbíráláskor előnyt élveztek azok a pályázatok, amelyek az óvodások étkeztetése mellett más, szociális feladatokat is vállaltak, például a rászoruló gyerekek szünidei étkeztetését.

Közel ötmilliárd forintnyi pályázati igény érkezett be,

ezért a pályázat kétmilliárdos keretösszegét Varga Mihály pénzügyminiszter további egymilliárd forinttal megemelte – hangsúlyozta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Október végéig minden önkormányzat megkapja a támogatói okiratát, és amennyiben azt elfogadják, előfinanszírozás keretében a teljes – pályázatonként legfeljebb 40 millió forintos – támogatást felhasználhatják 2020. december 31-ig.

A 2015 óta működő önkormányzati étkeztetési fejlesztések pályázata több célra is igényelhető. Többek között iskolák és óvodák új konyháinak megvalósítására, a régi intézmények korszerűtlenné vált konyháinak fejlesztésére,

az étkezők felújítására és akadálymentesítésére is lehet pályázni

– tette hozzá Berczik Ábel.