Rákbetegnek adta ki magát, így csalt ki pénzt az emberektől egy nő

Vágólapra másolva!
11 millió forintnyi adományt szerzett meg egy ausztrál nő egy internetes oldalon. Halálos betegnek, rákosnak mondta magát. 
Vágólapra másolva!

A Queensland állambeli Townsville bírósága szerint a 27 éves Lucy Wieland az egyik közösségi oldalon azt írta, petefészekrákja van - írja az MTI a BBC-re hivatkozva.

Az Instagram-oldalára feltett képek egy részén Wieland oxigénmaszkot viselve látható, más képeken járókerettel. De feltett olyan képeket is, amelyen úgy tűnik, mintha intravénásan kapna orvosságot, de hajának lenyírását is dokumentálta, miközben érzéseiről írt a bejegyzésekben, például így:

Később ezt írta:

Azt egyelőre nem tudni, hogy a nő partnere, aki szerepel is a fotók egy részén, tisztában volt-e a csalással, ahogy azt sem, hogy Wieland szenved-e bármilyen egyéb betegségtől.

A queenslandi rendőrség felügyelője, Chris Lawson elkeserítőnek nevezte az ügyet, amikor csütörtökön a bíróság épülete előtt az újságíróknak nyilatkozott.

- mondta.

Lawson szerint akkor kezdett gyanússá válni az ügy, amikor néhányan rájöttek, hogy helyenként sántít a történet. Egy bejelentés nyomán kezdték meg végül a nyomozást, és letartóztatták a nőt.
Wielandet óvadék ellenében elengedték, de le kellett adni az útlevelét. Legközelebb decemberben kell megjelennie a bíróság előtt.

A GoFundMe közleményében azt írta, hogy együttműködnek a nyomozókkal. Hangsúlyozta továbbá, hogy a felhasználót letiltották, és minden adományozó vissza fogja kapni a felajánlott összeget.