Ezt üzente a magyaroknak a világ egyik leghíresebb operaénekese, Plácido Domingo -videó

Placido Domingo
Vágólapra másolva!
A híres spanyol operaénekes örömmel értesült arról, hogy hamarosan egy új zenei csodák palotája jön létre Budapesten. A Magyar Zene Háza a hangok csodáját fogja közel hozni mindenkihez.
Vágólapra másolva!

Plácido Domingo bízik benne, hogy a Magyar Zene Háza segítségével a klasszikus zene meghódítja a fiatalok szívét. Az épület azonban nemcsak koncerthelyszínként, hanem oktatási és múzeumi intézményként is funkcionál majd.

A világhírű operaénekes szerint nagyszerű lehetőség, hogy a közönség megismerkedhet a zene csodájával.

Az ikonikus épületet a japán építész, Sou Fujimoto tervezte. Jelenleg az alapozásnál tart az építkezés, a Hungexpo lepusztult irodaházainak helyén. Különleges hangsúlyt fektettek az épített környezet és a természet összhangjára. A Magyar Zene Háza egy nyitott és átjárható épület lesz.

A tervek szerint 2020 végén nyitja meg kapuit az intézmény.

Átadásakor több ezer négyzetméternyi zöldterületet adnak vissza a parknak, és egy új kulturális intézmény, valamint egy közösségi tér nyílik a Városligetben.

Az épület föld alatti szintje a kiállításoknak ad otthont, a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal változtat a hagyományos múzeumélményen.

A földszinten egy koncertterem és egy szabadtéri színpad várja a zene rajongóit, ahol ismert és kevésbé ismert előadók lépnek majd fel.