Demeter Márta nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezik

Választás 2018, LMP eredményváró, Demeter Márta
Vágólapra másolva!
Demeter Mártának, az LMP országgyűlési képviselőjének, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága alelnökének nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezi levélben Kósa Lajos a testület fideszes elnöke Kövér László házelnöknél.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos a nemzetbiztonsági felülvizsgálat kezdeményezését sajtótájékoztatón jelentette be.

Mint mondta: a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként biztosítania kell a testület törvényes működését, ezért kötelessége ezt a lépést megtenni, miután

Demeter Márta harminc évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé.

Hozzátette: "ez ellentmond esküjének, a jogszabályoknak, súlyosan sérti azt a kötelezettséget, amely a magyar parlament képviselői és különösen a nemzetbiztonsági szempontból érzékeny területen dolgozók számára evidens követelmény".

Kósa Lajos kitért arra, hogy a felülvizsgálati eljárás eredményét a házelnök az Országgyűlés elé terjeszti, és

a parlament dönt arról, megszünteti-e a képviselő megbízatását.

Ugyanakkor az csak Demeter Márta személyét érinti, az LMP természetesen más tagot delegálhat a bizottságba.

A bizottság elnöke beszélt arról is, hogy a testületük szinte minden ülésén olyan ügyeket tárgyal, amelyek minősített, nem nyilvános, titkos adatok.

Ugyanakkor nincs szó arról, hogy Demeter Márta nem járhatott volna el korrektül, törvényszerűen, és kezdeményezhette volna az adat besorolásának felülvizsgálatát - magyarázta Kósa Lajos, megjegyezve: ha ezt nem éri el, további törvényes lehetőségei is vannak a képviselőnek.

amiért viselnie kell a következményeket - közölte Kósa Lajos.

Hozzátette: "nem vagyunk naivak, a hét végén megállapíthattuk, hogy az LMP nevet változtatott, egyelőre nem hivatalosan, MLMP-re - Mégsem Lehet Más a Politika -, mert Demeter Mártát közben társelnöknek választották".

Kósa Lajos szerint olyan embert választottak társelnöknek, akinek az esetében már a parlamenti képviselői megbízatása is aggályos, hiszen

Ha egy parlamenti képviselő katonai adatokba tekint bele a munkája kapcsán, akkor azt dokumentálni kell, ráadásul a hatóságok eleve tájékoztatták arról a betekintés előtt, hogy a látottakat nem teheti közzé - mondta Kósa Lajos. Hozzátette: felmerül az is, volt-e valamilyen külső személytől, szervezettől megbízása a nem nyilvános adatok közlésére.

Demeter Márta Fotó: Mudra László - Origo

Mint megírtuk, csak ezen a héten kétszer hazudott az LMP új (női) kvótatárselnöke. Az exszoci, most LMP-s politikus hamisan azt állította: a magyar honvédség repülőgépén utazó Orbán Flóra a miniszterelnök tizennégy éves lánya, miközben az egy százados kétéves gyereke volt. Orbán L. százados a NATO-szabályoknak megfelelően engedélyt kért az ő és a családja Ciprusról Magyarországra való hazaszállítására, amit meg is kapott.

Demeter, annak ellenére, hogy a nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján

tisztában volt ezekkel az információkkal, mégis szándékosan telekürtölte a fake news médiát a hazugsággal.

Megírtuk azt is, hogy Demeter Márta egy másik esetben parlamenti írásbeli kérdésnek álcázva, egy kiképzési repülésen részt vevő gépről állította azt, hogy azon indokolatlanul és jogtalanul szállították Maróth Gáspárt.

Maróth Gáspár a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatója, és a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

Így ha utazott is volna a repülőn, azzal sem lett volna probléma, de nem utazott

– reagált a hazugságra Németh Szilárd honvédelmi államtitkár.

Az államtitkára bemutatta az LMP-s képviselőnő által korábban megtekintett dokumentumokat, valamint az írásban feltett kérdéseit, és az arra adott honvédelmi miniszteri választ is. Németh Szilárd megjegyezte: