A rezsicsökkentés a mai napig segíti a családok és a nyugdíjasok megélhetését

Vágólapra másolva!
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jelentése azt igazolja, hogy a rezsicsökkentés a mai napig segíti a családok, a nyugdíjasok megélhetését – mondta a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd kiemelte, a dokumentumokban az olvasható, hogy a lakossági hátralékok a villanyszámlák esetében 45, a földgázszámlákat tekintve 75, a távhőszolgáltatási számlák vonatkozásában pedig 35 százalékkal mérséklődtek 2013 és 2018 között.

A nagyobbik kormánypárt alelnöke ezt nagyon szép eredménynek nevezte, amely mutatja, hogy minden területen megvalósult, amit elhatároztak és 2013. január 1-jétől véghez vittek. A rezsicsökkentés a magyar családok érdekeit szolgálja – tette hozzá.

A villanyáram, a földgáz és a távhő ára egyaránt csaknem 25 százalékkal mérséklődött 2013-2014-ben a megelőző időszakhoz képest. Ennek köszönhetően 1400 milliárd forint maradt az embereknél, tehát egy család évente átlagosan 170 ezer forintot tud spórolni – ismertette Németh Szilárd.