Véget ért a szavazás: megvan Orbán Viktor örökbe fogadott rinójának neve

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor közösségi oldalán kihirdette, hogyan zárult az általa örökbe fogadott, a nyíregyházi újszülött rinocérosz nevével kapcsolatos szavazás. Bár a miniszterelnök nem kérte, mégis kétharmaddal futott be Rejtő Jenő regényhőse.
Vágólapra másolva!

– ismertette az eredményt a miniszterelnök. Hozzátette, hogy keresztapaként azt fogja javasolni a nyíregyházi állatkertnek, hogy az általa örökbe fogadott kis rinocérosz Rejtő Jenő egyik hőse után a Csülök nevet kapja. Majd gondolatainak zárásként reményét fejezte ki, hogy minél hamarabb személyesen is találkozni tud az újdonsült családtaggal.

  • Csülök: 12,9 ezer szavazat
  • Fülig Jimmy: 1,9 ezer szavazat
  • Chico: 1,6 ezer szavazat
  • Antoine: 364 szavazat
  • Bernardo: 344 szavazat
  • Désiré: 341 szavazat

Egyedül a mezőny hátsó részében volt szoros a verseny, Csülök magabiztos győzelmet aratott. Bár a miniszterelnök nem kérte, ebben a kérdésben is kétharmados arányban döntöttek a polgárok.

Pénteken megírtuk, hogy Orbán Viktor egy nyíregyházi rinocérosz fotóját rakta ki közösségi oldalára. Ekkor még nem lehetett tudni, mi volt az oka a rejtélyes posztolásnak. Magyarországon először született indiai páncélos rinocérosz, amelyik a világ egyik legritkább állata. Még aznap fény derült a dologra, a miniszterelnök újabb bejegyzést tett közzé a nyíregyházi újszülött rinocéroszról, és vidóüzenetében azt kérte követőitől, adjanak közösen nevet a rinónak. Ugyanis a kormányfő felkérést kapott a nyíregyházi állatkerttől, hogy fogadjon örökbe egy rinocéroszt, aminek eleget is tett, csak hát

– tette hozzá Orbán Viktor, akinek voltak elképzelései, milyen nevet lehetne adni az újdonsült családtagnak, a döntést azonban Facebook-követőire bízta. Az alábbi nevek közül lehetett választani: Csülök, Fülig Jimmy, Chico, Antoine, Bernardo, Désiré.