Drámai videó a Boszniát elözönlő migránsokról

2018.10.23. 17:56

A Voice of Europe nevű hírportál tette közzé Twitter-oldalán azt a felvételt, amelyen migránsok százai láthatóak, amint kígyózó sorban haladnak Bosznián keresztül. A bevándorlók érkezése miatt pattanásig feszült a helyzet a balkáni országban, múlt hét vasárnap kis híján összetűzésbe keveredtek a helyi civilek és a migránstáborhoz kivezényelt rendőrök.

Itt tudja megnézni a Bosznia-Hercegovina felé tartó bevándorlókról készült elgondolkodtató felvételt.

Tegnap megírtuk, hogy folyamatosak a tüntetések a balkáni országban az egyre durvább migránshullám miatt. 

  • Vasárnap több száz ember gyűlt össze, hogy tiltakozzon az egyre nagyobb számban érkező migránsok miatt. A tüntetők keresztülvonultak Bihacon, majd a kaszárnyához érve egy rendőrkordon várta őket, akik nem engedték be őket a naponta 800 illegális migránst fogadó táborba. A migránsok Horvátországba vagy más EU-országba akarnak eljutni.
  • Szombat este hatalmas, kétezres felvonulást és tüntetést tartottak, amelynek az volt a célja, hogy a hatóságok számolják fel a város közepén levő tábort, és akadályozzák meg újabb migránsok érkezését. A tüntetés békés volt, néhányan azonban lezárták a vasútállomásra vezető utat és a Szarajevó felé vezető utakat. Ezen érkeznek ugyanis buszokkal az illegális bevándorlók.

A hatóságok

idén már több mint tízezer migránst regisztráltak, a rendőrségi adatok szerint Bihacon és környékén mintegy 3000, Velika Kladusa város körül 4000 migráns tartózkodik most.  

A bihácsi helyzetről, a migránsok támadásairól az Origo is beszámolt helyszíni tudósításaiban.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK