Magyarországot a migrációs álláspontja miatt támadják

Interjú Kormányszóvivő Kovács Zoltán Magyarország kormány nemzetközi szóvivője Nemzetközi Szóvivő Szóvivő politikus történész
Vágólapra másolva!
A mostani nyitott kérdések mögött teljesen egyértelmű, hogy a migráció ügyében képviselt magyar álláspont húzódik meg – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormányülés szünetében. 
Vágólapra másolva!

A kormány továbbra is úgy tartja, hogy minden, az utóbbi időszakban Magyarországot érő támadás mögött egyértelműen a bevándorlás kérdése állt – jelentette ki a kormányszóvivő a kormányülés szünetében.

Kovács Zoltán az Európai Parlament néppárti frakciója vezetőjének nyilatkozatára reagált. Manfred Weber a magyar kormány óriásplakátjaira vonatkozó kérdésre válaszolva kijelentette, hogy elfogadhatatlan összevegyíteni a jogállamisággal összefüggő európai uniós eljárások miatt indított vitákat a migrációs politika terén kialakultakkal.

Kovács Zoltán: Minden Magyarország elleni támadás mögött a bevándorlás áll Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A kormányszóvivő úgy vélekedett, hogy

a korábbi, a jogállamisággal, az alkotmányossággal vagy a médiatörvénnyel kapcsolatos vitákat jogi értelemben évekkel ezelőtt lezárták.

A mostani nyitott kérdések mögött teljesen egyértelmű, hogy a migráció ügyében képviselt magyar álláspont húzódik meg – hangoztatta.