A semmiből előkerült a bukott kvízprofesszor, és belerúgott Puzsér Róbertbe

Vágó István, politikus celeb,
Vágó István televíziós műsorvezető, a Magyar Demokratikus Charta egyik szóvivője részt vesz azon a sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!
Itt a legújabb Vágó István–Puzsér Róbert összetűzés, a tét pedig nem más, mint a főpolgármester-jelöltség. Akkorát megy a baloldal a főpolgármester-castingban, mint még soha! Ez az igazi, modern balos népszórakoztatás, nem a Gálvölgyi-show!
Vágólapra másolva!

Komolyan mondom, egész egyszerűen zseniális, világraszóló és lenyűgöző, amit a baloldal mutat be a főpolgármesterségért (pontosabban: jelöltségért) vívott harcában. Tarlós István bejelentését követően olyan jól bejáratot szereplők kezdtek el feltünedezni, akik mindig garanciát jelentenek a szórakozásra. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke fél órával a főpolgármester sajtótájékoztatóját követően kijelentette, hogy hajlandó elindulni Budapest vezetéséért, ha az ellenzéki pártok megrendezik a kivitelezhetetlennek tűnő előválasztást. Innentől kezdve akkora buli indult be a baloldalon, hogy az ATV-ben sugározott Sas József-kabaréműsort nyugodtan le lehet kapcsolni, mert itt vannak a sokkalta tehetségesebb népszórakoztató fiatalok. Puzsér Róbert humorista következett, aki EGYPONTOS programtervvel a kezében lépett színre Budapest megmentéséért. Az autósellenes gyűjtemény ismertetése után második helyre került a magyar metropolisz Puzsér fontossági sorrendjében, hiszen a magát esélytelennek tartó aspiráns figyelmét inkább Karácsony kötötte le, akivel akkora Facebook-csörtébe kezdett, hogy azt a Jobbik politikusai is megirigyelhetnék. A szórakozásnak ezzel nem lett vége, hiszen Dancsó Péter vlogger egy tökéletesen értelmezhetetlen videóval Puzsér mellett szállt harcba, és többiek között a díszpicsák elfenekelésével humorizált.

Vágó István hosszú, unalmas pihenő után színre lép

Vágó István Forrás: MTI/Kallos Bea

De a legnevesebb szereplő még váratott magára, aki a háttérben önfegyelmet tanúsítva kivárt, és a legalkalmasabb pillanatban előbújt.

Hosszú pihenő után végre életjelet adott magáról Magyarország első számú török- és hódolatsági szakértője, egykori tévése, Vágó István, aki természetesen rendesen beszállt a nagy baloldali főpolgármester-válogató ringlispílbe.

Ha egy kicsit távolabbról nézzük a történteket, akkor minden kockázat nélkül kijelenthető, hogy a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló Vágó, és a celebek kérlelhetetlen ellenfeleként számontartott Puzsér kapcsolata korántsem kiegyensúlyozott. Két éve például Puzsér a következő gondolatokkal örvendeztette meg Vágót:

Párharcukat idén májusban is hasonló mederben folytatták a felek. Azzal, hogy Puzsér helyzetbe került, Vágó elérkezettnek látta az időt, hogy visszavágjon.

Az egykori kvízprofesszor nem bírta ki, és beleszállt Puzsér Róbertbe

A legfrissebb, közös történetük azzal kezdődött, hogy a humorista-főpolgármester-jelölt a napokban feladott egy álláshirdetést (mondom, hogy komolyan veszik a szórakoztatást!) különböző szakterületekre a közösségi oldalán, így többek között

  • jogász,
  • közlekedéstervezésben,
  • közterületek, zöldfelületek rendszerének tervezésében,
  • várostervezés bármely ágában,
  • vízügyben,
  • hulladékgazdálkodásban

jártás szakemberek jelentkezését várja. Az első olvasásra meghökkentő, a másodikra megmosolyogtató bejegyzés valós, igazi és halál komoly. Nem Vágó Istvánról lenne szó, ha egy ekkora magas labdát kihasználatlanul hagyott volna, főleg, ha ősi ellenfeléről, Puzsér Róbertről van szó.

– fűzte hozzá a viccelődő kvízmester, akinek viccelődése valóra vált.

Hogy miért egy gitáros képet mellékelt a posztjához Vágó, az valószínűleg az ő belső poénja.

Ennél jobb nem is történhetne velünk, tele vagyunk viccelődő baloldali főpolgármester-jelöltekkel, és főpolgármester-jelölt kritikusokkal. Ez az igazi balos népszórakoztatás, nem a Gálvölgyi-show!