Magyarországból példaadó és vezető állam lett az Európai Unióban

Morvai Krisztina
Brüsszel, 2016. november 8. Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője az Európai Parlament (EP) brüsszeli épületében 2016. november 8-án. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Nem indul a jövő évi Európai Parlamenti választáson a tíz éve az EP-ben politizáló Morvai Krisztina független képviselő. A képviselőnő arra a legbüszkébb, hogy volt szerepe abban, hogy Magyarországnak sikerült levetkőznie a Gyurcsány-Bajnai féle „merjünk kicsik lenni" politikát, helyette példamutató és vezető állam lett az Európai Unióban – fogalmazott az Echo TV Jó reggelt! című műsorában Morvai, aki könyvet is írt munkásságáról.
Vágólapra másolva!

Morvai Krisztina 2009-ben lett európai parlamenti képviselő akkor, amikor Magyarország egy olyan ország volt, amely mindenben igyekezett megfelelni a gyarmattartók érdekeinek. Emlékeztetett, Göncz Kinga volt akkor az emberi jogokkal foglalkozó LIBE Bizottság alelnöke, aki a szemkilövős Gyurcsány-kormány minisztere volt korábban. Morvai hangsúlyozta, hogy Brüsszelben nem váltott ki óriási felháborodást a 2006-os véres ősz, mert, ahogy fogalmazott, ha a szocialista-liberális kormány teszi ezt, akkor az rendben van. A képviselőnő azt is elmondta, hogy amíg Magyarország „rendes gyerek volt", mindent megkaptak a nyugati gazdasági hatalmak.

– tette hozzá.

Azok a radikális megnyilvánulások, amiket Morvai Krisztina 2009-ben kezdett el mondani az EP-ben, mint például a „nem leszünk gyarmat" és „Magyarország a magyaroké" jelszavak meghatározóvá váltak.

Morvai Krisztina EP-képviselő Forrás: MTI/Kallos Bea

Morvai visszatekintett arra is, hogy 2015. januárban hogyan özönlöttek az ásotthalmi zöldhatáron tömegesen a migránsok úgy, hogy a széles közvélemény még nem szembesült azzal, hogy elkezdődött a tömeges migráció.

A jövő évi EP-választás a képviselőnő szerint arról fog szólni, hogy az emberek megbüntetik a bevándorláspárti erőket.

A németek nem mernek olyan pártokra szavazni, mint az AfD, mert ők migráció- és Egyesült Államok-ellenes politikát folytatnak, és beleültetik az emberek fejébe, hogy akkor te idegengyűlölő vagy –fogalmazott. Angela Merkel leváltásával kapcsolatban pedig elmondta: óriási szakadék keletkezett az embereknek az akarata és az őket képviselni hivatott politikai elitnek a tettei között. Merkel asszony az, aki ezt a leginkább kifejezni – zárta gondolatait.