Botka László tovább lapít a nevére kiállított parkolóbérlet-botrány kapcsán

Botka László
Vágólapra másolva!
A VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben a Szegedma közérdekű adatigénylést nyújtott be. A lap arra volt kíváncsi, hogy kinek a nevére lettek kiállítva azok az ingyenes parkolóbérletek, amelyeket Botka László kapott. Szeged szocialista polgármesterének az említett időszakban még autója sem volt.
Vágólapra másolva!

Nem válaszolt Botka László, Szeged szocialista polgármestere a Szegedma nevű portál közérdekű adatigénylésére, vagyis arra, hogy ki használta azt a két darab éves ingyenes parkolóbérletet négy évig, amelyeket kapott – írja a Magyar Hírlap.

Ahogy az Origo is megírta korábban, több, Botka Lászlóhoz köthető személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság

a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben.

Solymos Lászlón kívül Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnököt az önkormányzati tulajdonban álló Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi igazgatóját és egy másik munkatársát is elítélték.

MSZP-sek is kaptak ingyen parkolóhelyet

Az ítélet szerint a vádlottak

több mint 40 millió forintos kárt okoztak Szegednek azzal, hogy ingyenes parkolóbérleteket adtak jogosulatlanul olyanoknak is,

akiknek nemhogy a városi intézményekhez, de Szegedhez sem volt közük. Így családtagok, titkárnők vagy épp az MSZP makói illetőségű megyei elnökhelyettese – e tisztségében

Botka László megyei MSZP-elnökhelyettes – is parkolóbérlethez jutott a szegedi adófizetők pénzén.

Botka László Forrás: Vagvolgyi Balint, Nyugat.hu/Vagvolgyi Balint

A bérletek éves díja 186–246 ezer forint között alakult a büntetőeljárásban vizsgált években, 2008 és 2012 között. Botkán kívül Ujhelyi István, jelenleg MSZP-s európai parlamenti képviselő, valamint Szabó Sándor, szintén szocialista országgyűlési képviselő kapott még ugyancsak két-két ingyenes parkolóbérletet, amely Szeged egész területére érvényes volt.

A dolog azért ellenmondásos,

mert Botkának és Ujhelyinek az akkori vagyonbevallása szerint saját gépkocsija sem volt,

sőt, a polgármester az önkormányzattól sofőrt és szolgálati gépkocsit kapott. A Szegedma megkeresésére sem Botka László, sem Szabó Sándor nem válaszolt.

Ujhelyi István írásban válaszolt, amelyben azt állította, hogy az egyik bérletet az Országgyűlés alelnökeként számára biztosított gépkocsira, a másikat pedig a volt felesége nevén lévő gépkocsira állították ki.