Szilágyi György megszegte a jobbikos médiabojkottot, válaszolt az EchoTV-nek

Szilágyi György
Vágólapra másolva!
A politikus tegnapi sajtótájékoztatóján elkövette azt a bűnt, hogy a pártvezetés által tiltólistára helyezett sajtóterméknek nyilatkozott. Amióta a Jobbik meghirdette a jobboldali médiumok elleni bojkottot, nem volt még arra példa, hogy valamelyik politikusuk a Rágalominfón kívül válaszoljon nekik. A párt sajtóosztályának kérdéseket tettünk fel az ügyben. Válaszukban azt írták, hogy Szilágyi előre megbeszélte Mirkóczki Ádám, kommunikációs igazgatóval a "kilengést".  
Vágólapra másolva!

„A párt mostantól nem fog válaszolni a fideszes médiának, ha nem a sajtótájékoztatójuk témájában kérdezik, hanem rágalmak és hazugságok kapcsán. Minden pénteken adnak majd lehetőséget ezek megválaszolására” – szögezte le október közepén Mirkóczki Ádám, a Jobbik kommunikációs igazgatója az Alfahír munkatársaival folytatott háttérbeszélgetésen. A párt politikusai az elmúlt közel három hét során következetesen betartották a pártvezetés által megkövetelt, legújabb stratégiai elemet. Egészen tegnap délutánig.

Szilágyi György, a Jobbik parlamenti képviselője tartott sajtótájékoztatót tegnap délután, amelyen a polgári kormány tevékenységét próbálta összemosni a Kádár-rendszerrel. A pályafutását a MIÉP-ben indító, de ma már a baloldal felé orientálódó Jobbik egyik arcaként politizáló Szilágyi mondandója tökéletesen illeszkedett a párt által mostanában nagy erőkkel kommunikált nemzeti ellenállás elnevezésű kommunikációs panelbe. A sajtótájékoztatója végén azonban váratlan dolog történt: a pártvezetés által meghirdetett bojkott ellenére a politikus reagált az Echo TV riporterének kérdésére. Közösségi oldalán enyhén magyarázkodva azt írta, hogy a „személyes érintettség” miatt válaszolt a jobboldali televízió munkatársának.

Az Origo írta meg, hogy a politikus családja több mint százmillió forintot keresett a betiltott szerencsejáték-automatákon még azelőtt, mielőtt a kormány szigorította volna a szerencsejáték-törvényt 2012-2013 környékén. Az Echo TV munkatársa erre volt kíváncsi, Szilágyi azonban tagadta „az ellene felhozott vádakat”.

Mivel a bojkott meghirdetése óta még nem volt példa arra, hogy a Jobbik valamelyik politikusa a Rágalominfón kívül válaszoljon jobboldali médiumoknak, ezért a következő kérdésekkel fordultunk a párt sajtóosztályához.

  1. Ez azt jelenti, hogy megszűnt a jobboldali sajtótermékekkel szembeni bojkottja a Jobbiknak?
  2. Ha nem ezt jelenti, akkor a pártban miként értékelték a történteket, számíthat-e a politikus valamiféle szankcióra?

A Jobbik sajtóosztálya nem adott egyértelmű választ kérdéseinkre, annyi azonban leszűrhető , hogy a Jobbik nem vonta vissza a jobboldali sajtó elleni bojkottot, és Szilágyi Györgyöt nem fogják megbüntetni az EchoTV-nek adott válasza miatt. Mint levelükből kiderült, a politikus előre leegyeztette a "kilengést" Mirkóczki Ádám, kommunikációs igazgatóval.