Családpolitikai intézkedések megerősítésére szolgál a nemzeti konzultáció

NOVÁK Katalin
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
A kormánynak további tervei vannak a családtámogatási rendszer bővítésére, a nemzeti konzultáción pedig szeretne visszajelzést és megerősítést kapni, hogy jó irányba halad - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin arról beszélt, hogy

2010 óta évről évre növelik a családok támogatására fordított összeget, és nem lesz ez másképp, amíg polgári kormánya van az országnak.


2010 előtt nem érte el az ezermilliárd forintot a családtámogatásra fordított összeg, mostanra ezt megduplázták, és már az eredmények is látszanak.

- mondta az államtitkár.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Forrás: MTI/Balázs Attila

Novák közölte, a mostani konzultáción arra az alapvető sorskérdésre várják a választ, hogy az Európát érintő népesedési válság és migrációs nyomás fényében Magyarország külső vagy belső erőforrásaira támaszkodjon-e.

Kikérik az emberek véleményét továbbá a főállású anyaság intézményéről, az otthonápolásról, a fiatalok életkezdési támogatásáról és a gyerekek védelméről is

- sorolta Novák Katalin. Az államtitkár a konzultációs kérdőívvel kapcsolatban kitért arra is, hogy a költségvetési támogatásokat kétharmados jogszabállyal védjék-e. Erre azért van szükség, mert 2002 és 2010 között a balliberális kormány családellenes volt, szétverte az addigi családtámogatási rendszert, és nem szeretnék, ha ez újra előfordulna - mondta Novák Katalin.